برنامه یاد بعضی نفرات
 
با استقبال بسیار خوب علاقه‌مندان؛
آلبوم اين «سرسودایی» اثر پویا سرایی و پژمان حدادی به انتشار دوم رسيد
موسیقی ما - بخش دوم آلبوم دونوازی «این سر سودایی» اثر پویا سرایی و پژمان حدادی توسط شرکت نهاله رودکی عرضه  گرديد. این آلبوم نخستین آلبوم تکنوازی موسیقی کلاسیک ایرانی است که بصورت َولِت ( قاب مقوايي قابل عرضه در سوپرماركت) عرضه شده است.روابط عمومی شرکت نهاله رودکی اضافه كرد : نشر نخست اين اثر با استقبال فوق العاده در پخش سوپر ماركتي ، تمام شده است. پخش سوپرماركتي اين كار،  در راستاي  گرانی آثار صوتی دارای قاب در ماه‌های اخیر، نياز به  جذب و پوشش مخاطبان بیشتر در حوزه موسيقي كلاسيك ايراني  و با هدف بالندگي حوزه‌ی مهجورتکنوازی موسیقی کلاسیک ایرانی، اتخاذ شده بود .

وي همچنين اذعان داشت : حقوق مولفين و آهنگسازان  همیشه تحت تاثیر عرضه نامناسب و گراني قيمت آلبومها  به مخاطره افتاده است. كپي برداري غيرمجاز، يكي از بارزترين مصدايق همين عرضه نامناسب آثار است.

روابط عمومی نهاله رودکی همچنين افزود :‌ در بين آثار توليد شده‌ي سالهاي اخير ، جاي خالي اثري فاخر از تكنوازي سنتور بسيار خالي بود . به غير از آثار تكنوازي اساتيد نسل قبل مثل آثار استادان پايور، مشكاتيان، كامكار و... كمتر اثري با تكيه بر تكنوازي سنتور توليد شده است . در ميان آثار نسل جوان هنرمندان هم تكنوازي سنتور بسيار كم فروغ  بوده است . به علاوه این سر سودایی مبتنی بر هنر بداهه نوازی و تفسیر معاصر از آن در موسیقی دستگاهی است .هنری که رو به فرامشوی است.

اين سر سودايي، با آهنگسازي و نوازندگي پويا سرايي، از معدود آثار تكنوازي معاصر است كه نگاه  ناظر بر آن  ، نگاهي توامان سنتي و مدرن است  و از اين حيث اثري ويژه است؛  بعلاوه اين اثر ميتواند نويدبخش توجه دوباره  به ساز سنتور و تكنوازي آن با مختصات موسيقي كلاسيك ايراني باشد .  

آلبوم «این سر سودایی» اثری است با محوریت بداهه نوازی سنتور و همنوازی آن با سازهای کوبه‌ای. این اثر در دستگاه همایون و شامل ۸ قطعه  مشتمل بر چند بداهه نوازي و قطعه  است. قطعات آلبوم براي سنتور و تمبك، طراحي و نوشته شده اند .
پویا سرایی پیش از این اثر موفق «گاهی سه گاهی» را با صدای معتمدی به بازار عرضه کرده است. پويا سرايي در پشت قاب این اثر اينگونه توضيح داده است:

موسیقی این مجموعه علی‌رغم ابتنا به سنتور، تلاشی صرف برای نمایشِ توانمندی‌های فنی آن نیست، بلکه بیش از هر چیز بیانگر ادراکِ زیبایی شناختیِ مصنف، در زمان حال است. بدین منظور، کلیه قطعات این مجموعه تنها یکبار ضبط و بنیادِ آن مبتنی بر بداهه طراحی شده است. ..در میان قطعات، مقدمه «تاک» و قطعه «این سَرِ سودایی» منحصرا برای سنتور و تمبک نوشته شده‌اند. در مورد چهارمضراب «شَطْحْ» ساختاری کلی در ذهنِ مصنف طراحی شده و گسترشِ آن در لحظه، صورت پذیرفته است. «سُکر» و آوازهای میانی قطعات نیز کاملا بداهه اجرا شده‌اند. به غیر از دو قطعهٔ دونوازی، پردازشِ ریتمیکِ سایرِ قطعات، توسط پژمان حدادی بطور بداهه انجام شده است.

پاساژهای متراکم، درهم تنیدگیِ موتیف‌ها، شکستِ قرینگیِ جملات، استفادهٔ اغراق شده و توأمان از ساختارهای فوقانی و تحتانیِ مُدالِ هر گوشه، معکوس سازیِ روندِ ملودی تیپ‌های معمول در ردیف، ‌تاکیداتِ نامعمول و استفاده از فضاهای غیرهارمونیک از جمله مولفه‌های مدنظر در اجرای سنتور بوده است. ..این بدین معناست که پرسشِ بنیادینِ مصنف، برخلاف بسیاری از آثارِ معاصر، پرسش از «محتوا» ی موسیقی کلاسیک ایرانی است. به همین جهت، «فرم» مجموعه،‌‌ همان «فرم» موسیقی کلاسیک ایرانی یعنی مقدمه، چهارمضراب و ضربی و... است

عدم استفاده از آنسامبلِ کلاسیکِ ایرانی، به مثابه تغییرِ رسانهٔ اجرایی ومصداقی است برای از «شکلْ افتادن». موضوعی که اندیشه و هنرِ معاصر به آن بهای بسیاری می‌دهد. «این سر سودایی» آزمونی است برای تغییر رسانه؛ و از این راه، تکاپویی است برای «شکل دهی به معنای متن در متنِ معناپذیرِ شکل».

پویا سرایی منتقد، پژوهشگر، آهنگساز ،دانش آموخته دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تهران، کار‌شناس ارشد نوازندگی، مدرس دانشگاه، نفر برگزیده و دارای لوح زرین از ۹ دوره متوالی جشنواره فجر در تکنوازی سنتور، دارای بیش از ۶۰ مقاله و سخنرانی و طرح پژوهشی در نشریات تخصصی و جراید، عضو هیئت تحریریه چند مجله تخصصی و داور چند جشنواره‌ي هنري و نیز استاد راهنمای رسالات متعدد کار‌شناسی و ارشد بوده است. وی نیز در بیش از صد و بیست آلبوم موسیقی حضور داشته است از جمله: ‌

گاهي سه گاهي( آهنگساز –خواننده : محمد معتمدي)،به نام گل سرخ (گروه دستان- سالارعقیلی)،‌ای جان جان بی‌من مرو (گروه دستان – همایون شجریان)، گریه‌های بی‌بهانه (حسام الدین سراج)، خیال انگیز (مجید درخشانی-صدیق تعریف)، روی درآفتاب (علیرضاقربانی)، سیمرغ (حمید متبسم، همایون شجریان)، فرزند ایران (سینا سرلک)، چاووشی (پوریا اخواص) و...

 سرایی سابقه همکاری با گروه‌هایی نظیر: دستان (تور اروپا- تهران) -سیمرغ (کنسرت‌های تهران- اروپا)،اشتياق(علي قمصري و عليرضا قرباني) ماه (م. درخشانی) -هم نوازان مهر (آهنگساز وسرپرست -خواننده محمد معتمدی) -راز و نیاز (سالار عقیلی)، نهفت، ارکستر ملی ایران (به رهبری ب. کیارس) و ...را نیز در کارنامه خود دارد.

به گفته ی مدیر روابط عمومی شرکت نهاله رودکی ، تور کنسرتهای آلبوم این سودایی به زودی در تهران و شهرستانها آغاز خواهد شد.
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 خرداد 1392 - 14:16

دیدگاه‌ها

جمعه 3 خرداد 1392 - 15:12

به نظر من علی رغم تعریف اغراق آمیزتون کاری نبود که بشه روش مانور داد..به نظرم آدم به صرف اینکه بخواد فقط یه آلبوم بده که اسمی ازش تو بازار موسیقی باشه درست نیست..اثری خوبه که حرف تازه داشته باشه..تاثیر گذار باشه.این کار نه حرف تازه ای داره ونه چیز شاخصی.ما تو عصر دیگه ای زندگی میکنیم.موسیقی مونم باید بیان زندگی امروزمون باشه..در کل دستش درد نکنه اما تفکراتشو باید به روز کنه

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود آلبوم اين «سرسودایی» اثر پویا سرایی و پژمان حدادی به انتشار دوم رسيد | موسیقی ما