![]() |
![]() |

موسیقی ما - مراسم «سوگ ترانه» به یاد افشین یداللهی با حضور اهالی فرهنگ و هنر در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
«سالار عقیلی» درباره زنده یاد افشین یدالهی و همکاری خود با آن مرحوم گفت: «هشتاد درصد شهرتم را مدیون آثار افشین یداللهی هستم. بدون مبالغه اشعار او خیلی خاص بود. نخستین همکاری من با افشین یدالهی «چله به چله» بود و همکاری شاخص دیگر ما سریال «تبریز در مه» و «معمای شاه» بود. روز درگذشت افشین یدالهی نتوانستم اشعار او را اجرا کنم و از خدا میخواهم از این به بعد صبری برای اجرای اشعار او به من عطا کند.»
عقیلی گفت: «کسی به غیر از افشین نمیتواند در سرودن اشعار معجزه کند. چرا که افشین یداللهی شاعر و ترانهسرا نبود، بلکه انسانی آزاده و پاک نهاد بود به همین دلیل است که آثاری مثل «وطنم ای شکوه پابرجا، در دل التهاب دورانها» و مابقی اشعار او در قلب مردم نفوذ کرد.»
اجرای زنده «وطن» و «تبریزدر مه» با اشعار زندهیاد یداللهی توسط سالار عقیلی و با همراهی پیانو «حریر شریعتزاده» بخش دیگراین برنامه بود.
در ادامه این مراسم «عباس سجادی» دغدغههای افشین یداللهی را گروهی دانست و گفت: «جلسات خانه ترانه بعداز 15 سال باید با یک تشکیلات به صنفی وابسته شود تا با انسجام به دور از تک رویها و سلیقهها و تغییرات مدیریتی به حیات خود ادامه دهد.»
«محمدرضا فروتن» نیز در این برنامه گفت: «افشین در کلمه زندگی کرد و با کلمه از بین ما رفت و برای همیشه در قلبها باقی میماند. او روانپزشکی حاذق بود که به بیماران اهمیت میداد و آنها را با عشق، محبت و انرژی عجیب درمان میکرد. او با آمدنش به این زندگی از ما دیدار کرد و زندگی را برای ما عمیقتر کرد و من معنای یک رفاقت اصیل را با او تجربه کردم.»
«رضا رفیع» شاعر طنزپرداز در بخش دیگر مراسم گفت: «یداللهی با ترانههایش شادی روان را مورد توجه قرارمیداد. او براین باور بود که تنها نباید روی سنگ قبر نوشت شادروان، بلکه باید با روانِ شاد زندگی کنیم.»
اجرای این برنامه را «فرزاد حسنی» بر عهده داشت و چهرههایی چون محمدعلی بهمنی، عباس سجادی، عبدالجبار کاکایی، روزبه بمانی، افشین مقدم، محمدرضا فروتن، خشایار اعتمادی، سالار عقیلی، حریر شریعتزاده، بابک زرین، امیر ارجینی، مهدی ایوبی، مهرداد نصرتی، زهرا عاملی، حسین غیاثی، پرستو صالحی، حمیدرضا گلشن، حمیدرضا صمدی، علی ایلیا، میثم یوسفی، امیریل ارجمند، صابر قدیمی، افشین سیاهپوش، کیارش حسنزاده، شهره سلطانی و... در آن حضور داشتند.
کلمات کلیدی:
- خانه ترانه
- فرهنگسرای ارسباران
- افشین یداللهی
- فرزاد حسنی
- مهرداد نصرتی
- زهرا عاملی
- روزبه بمانی
- حسین غیاثی
- پرستو صالحی
- حمیدرضا گلشن
- حمیدرضا صمدی
- علی ایلیا
- میثم یوسفی
- امیریل ارجمند
- محمدعلی بهمنی
- افشین مقدم (ترانه سرا)
- محمدرضا فروتن
- خشایار اعتمادی
- عباس سجادی
- سالار عقیلی
- حریر شریعت زاده
- صابر قدیمی
- امیر ارجینی
- عبدالجبار کاکایی
- بابک زرین
- افشین سیاهپوش
- مهدی ایوبی
- کیارش حسن زاده
- شهره سلطانی
اخبار مرتبط

برچسب ها:
برنامه کنسرت ها
نقد و بررسی

... اگر مخاطب به این باور برسد که در فضای فعلی موسیقی، یکی از تهیه کنندهها برای دعوت از خوانندهها به یک برنامه تلویزیونی "پول" میگیرد، یکی از مطرحترین خوانندههای چند سال اخیر، سارق ادبی است و گروهی از ترانهسرایان باذوق چنین بیرحمانه به جان خوانندهای جوان میافتند و قبل از محکمه، برایش مجازات تعیین میکنند، چه بسا تمام علاقهاش به موسیقی را از دست بدهد! ...

اگر "شکل آب" را دیده باشید، بعید است از اینکه موسیقیاش توانست اسکار بهترین موسیقی را بگیرد تعجب کرده باشید اما اگر جزو آن دستهای بوده باشید که فقط "دانکرک" را دیدهاند و ارادت ویژه به "هانس زیمر" بزرگ دارند باشید احتمالا انتظار تماشای ایشان را با مجسمۀ طلاییاش در دست میکشیدید، شاید هم تصور میکردید که جان ویلیامز برای ششمین بار و بعد از هزاربار نامزدی برای "جنگ ستارگان" این جایزه را به خانه ببرد اما دیشب، شبِ فرانسویها بود و الکساندر دسپلا که سه سال پیش هم برای "هتل بزرگ بوداپست" این جایزه را از آن خود کرده بود توانست بار دیگر این مجسمۀ طلایی را در دستانش لمس کند.


برای توضیح درباره این آلبوم فکر میکنم بهتر است از اشعار شروع کنیم چون یک آلبوم با کلام در چند قسمت بررسی میشود. خواننده، شعر، ملودی، تنظیم و پروسه ضبط مواردی هستند که برای بررسی آلبوم لحاظ خواهد شد. درباره کلام این مجموعه باید بگویم به نظر من تمام ترانههای این آلبوم بسیار خوب و قوی هستند. این اولین نقطه قوت این آلبوم است که به مراتب از بسیاری از آلبومهای پاپ که میشنویم متمایزش میکند. ریزهکاریهای بخش ترانه باید توسط ترانهسرایان با سابقه به نقد گذاشته شود اما من به عنوان یک شنونده و یک موزیسین میتوانم بگویم که از انتخاب به جای ترانهها لذت بردم.

بهزاد عبدی بار دیگر با ارکستر بزرگ برای آخرین ساخته محمدعلی باشه آهنگر موسیقی ساخته که البته با ساختههای قبلیاش فرق دارد، آرمان موسیپور برای خجالت نکش موسیقی کمدی نوشته، کارن همایونفر برای فیلم ورزشی عرق سرد موسیقی اندکی نوشته که کاندید دریافت سیمرغ بلورین هم شد و آخرین ساخته احمدرضا معتمدی آنقدر موسیقی دارد که مخاطب را فراری میدهد....


قریحه داشتن حتما جدا از تکنیک است، حتما جدای از تمام چیزهایی است که مرتبط با "فن" هستند، مرتبط با "زحمت" مرتبط با آنچه به عنوان "کار" از آن یاد میکنیم. به نگاهِ صرفا تکنیکی داشتن یا کمذوقی کسی چندان خرده نمیگیرد چرا که تکنیک داشتن و فن به کار بستن خودش میتواند تا حدودی راهگشا یا به اصطلاح "کار-راه-انداز" باشد اما اگر این قریحه و ذوق با تکنیک همراه شوند حتما شادیآفرین است، حتما به چشم میآید، حتما دیدنی و شنیدنی خواهد بود. موسیقی در تنگه ابوقریب از دستۀ دوم است، موسیقیای که با تو میآید، درگیرت میکند، جای خودش را باز میکند، دست و پای دیده شدن و شنیده شدن را نمیزند و هنر است با تمام ویژگیهایی که برای هنر قائلیم؛ بالندگی، خلاقیت، تازگی، زیبایی و البته تاثیرگذاری.
آخرین مطالب
تبلیغات متنی
-------------------------
افزودن یک دیدگاه جدید