برنامه یاد بعضی نفرات
 
  تكخواني در حضور وزير ارشاد شايعه اي بيش نيست
تکخوانی خواننده زن در حضور وزیر ارشاد شایعه ای بیش نیست؛
وزیر ارشاد تکذیب کرد
موسیقی ما - لی‌لا رضایی: هنوز از روی کار آمدن دولت جدید چند صباحی نمی‌گذرد اما زمزمه‌هایی درباره آزاد شدن صدای بانوان در عرصه موسیقی به گوش می‌رسد و اهالی این حوزه به دنبال معجزه‌اند. توقعات هنرمندان از دولت جدید تا جایی پیش رفته که چندی پیش دبیر و سخنگوی خانه موسیقی در حضورمعاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار آزادی صدای بانوان در عرصه موسیقی کشور شد!

داریوش پیرنیاکان در روز جشن خانه موسیقی در حالی خواستار آزادی صدای زنان شد که اعضای هئت مدیره این مرکز اعلام کردند که سخنرانی او در روز جشن نظرات شخصی بوده و مفاد آن سخنان قبلا به اطلاع هیچ‌یک از اعضا نرسیده است.

هر چند عده ای بر این باور بودند که در این جشن و در حضور مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد حرف‌های منافی اعتقادات و ارزش‌های اسلامی ایرانی و خلاف شرع زده‌ شد و این سخنان را عجیب دانسته و به دنبال واکنش از سوی مسولان بودند اما تا کنون جواب و واکنشی از سوی هیج یک از مسولان نرسیده است.

در ادامه خواسته داریوش پیرنیاکان، تنها علما و فقها واکنش نشان دادند. در این بین حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی با انتقاد از جسور شدن برخی افراد و بیان اظهارات تامل برانگیز در خصوص درخواست صدور مجوز برای پخش صدای خوانندگان زن، گفت: عده ای آمده‌اند و در مغالطه ای آشکار گفته‌اند که فقها دلیلی ندارند برای این که صدای زن نباید پخش شود و چرا علما و فقها می‌گویند خواننده زن نباشد؛ این طرز سخن گویی جسورانه سابقه ندارد.

این مرجع تقلید در ادامه گفت: : افرادی که جسور شده و مدعی شده‌اند که فقها دلیل خود را بر ممنوعیت پخش صدای خوانندگان زن بگویند، خبر ندارند که یک طلبه بیست سال درس می‌خواند تا به مرحله اول اجتهاد برسد و یک مرجع تقلید نیز سی یا چهل سال باید تلاش کند تا به این مرحله برسد، حال یک خواننده و نوازنده بیاید و از خود فتوایی بدهد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: ما در شرایطی که مشغول مذاکره با خارجی‌ها هستیم، باید در داخل متحد باشیم و بدانیم ایجاد اختلاف در داخل در این شرایط به مصلحت کشور نیست. وزارت و فرهنگ ارشاد بداند تکرار این کارها سبب می‌شود مردم فاصله بگیرند.

شب گذشته گروه «ماه» که خوانندگی آن را بانوان به عهده دارند و در تالار وحدت اجرای برنامه کرده بود به یکی از پرحاشیه ترین کنسرتهای سال تبدیل شد.

شایعات بر این اساس است که در این کنسرت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشته و در حضور ایشان بانوان خواننده این گروه که سرپرست و آهنگسازی آن را مجید درخشانی به عهده دارد، خانم مهدیه محمدخانی اقدام به تکخوانی کرده‌اند.این خبر آنقدر دهان به دهان گشت تا با واکنش صریح وزیر ارشادمواجه شد. وی طی نامه ای این شایعه را تکذیب کرد.

 در نامه ای که از سوی مشاور این وزیر به دست مدیران رسانه‌ها رسید، و امضای مشاور ویز- بابک دربیکی- پای آن است، آمده است: به دنبال درج مطلبی در رسانه‌ها با عنوان «شایعهٔ حضور وزیر ارشاد در مراسم تک خوانی زنان!» به آگاهی می‌رساند خبر مذکور به کلی عاری از صحت بوده و صرفا یک شایعه بی پایه و اساس است.

در ادامه این نامه نوشته شده است: وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشته و خبر شرکت ایشان در مراسم خانه فرهنگ ایران نوعی خبرسازی مجعول می‌باشد. بر همین اساس ضمن تاکید بر رعایت اصول اخلاق حرفه ای ضرورت دارد آن رسانه قبل از انتشار هرگونه خبر از صحت و سقم آن آگاهی کامل پیدا کرده و از حاشیه سازی و دامن زدن به این قبیل موضوعات چالش برانگیز خودداری کند.

در پایان آورده است: لذا مقتضی است بر اساس مفاد قانون مطبوعات و به منظور تنویر افکار عمومی پاسخ این مرکز را در همان صفحه و ستون درج نمائید.

جنتی رسما در پاسخ یکی از خبرنگاران اعلام کرده است که بنده در هیچ کنسرت متعلق به بانوان حضور نداشته‌ام.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره تک‌خوانی زنان در کنسرت‌ها گفته است: من در این مورد قبلا هم گفتم که در مورد تک‌خوانی خانم‌ها اتفاق‌نظر و اجماعی در بین آقایان مراجع وجود ندارد. برخی از مراجع اعتقادشان این است که بحث درباره تک‌خوانی و جمع‌خوانی خانم‌ها نیست، بحث این است که صدای آن‌ها لهوی نباشد. برخی مراجع نظرشان این است که اگر مفسده‌انگیز نباشد مشکلی وجود ندارد.
منبع: 
اختصاصي سایت موسيقي ما
تاریخ انتشار : پنجشنبه 9 آبان 1392 - 07:14

دیدگاه‌ها

پنجشنبه 9 آبان 1392 - 13:31

حضرت؟
علامت تعجب آخر پاراگراف اول برای چیست؟ خبرنویس مثل اینکه خودش هم موافق با این گشایش نیست.

جمعه 10 آبان 1392 - 10:10

آقای نیکوزاد گرامی، ظاهرا شما از آن دسته روشن بینانی هستی که تنها عامل پیشرفت جامعه را تقلید کورکورانه از غرب می دانند. و مثلا فکر می کنید با آزاد شدن صدای زنان می توان به یک باره راه پیشرفت را طی کرد، فراموش نکنید ایران یک کشور اسلامی و تنها کشوری ست که مذهب رسمی آب شیعه است. دین اسلام صراحتاً خواندن زنان را رد کرده است، پس بی خودی دم از آزادی و محدودیت نزنید، آزادی از چی؟ از محدوده ی بندگی خدا؟! واقعا شما به چی معتقدی؟

جمعه 10 آبان 1392 - 21:20
نیکوزاد

کجای دین اسلام صراحتن صدای زنان را رد کرده است؟ مراجع هم نظرات مختلفی دارند اگر حکم قاطعی بود این آقایان با هم اختلاف نظر نداشتند، کاش قاطعیت و اطلاعات شما را داشتند.
پذیرفتن اختلاف سلیقه‌ی افراد و احترام به برداشت شخصی از دین (امروز) شاید پیشرفت چندانی نباشد اما حداقل جهالت نیست.

2.191.220.58
شنبه 11 آبان 1392 - 21:05
Mostafa Mostafawi

آقای شریفی گرامی
شما می فرمایید «دین اسلام صراحتاً خواندن زنان را رد کرده است» اما، طبق فرمایشات مرجع عالیقدر تشیع، مقام معظم رهبری، حضرت سید علی خامنه ای، «اگر صدای زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صدای او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسده‌ای هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست.» در همین راستا فکر می کنم شما اشتباه می کنید
در ضمن، لطفا تا به چیزی مطمئن نیستید، تندروی نکنید، این و آن را کافر نخوانید و نظر شخصیتان را به عنوان حکم اسلام به سایرین منتقل نکید
با تشکر

151.238.249.253

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود وزیر ارشاد تکذیب کرد | موسیقی ما