در ستایش محسن چاوشی به بهانه انتشار آلبوم «امیر بیگزند»
تا بجوشد آبت از بالا و پست
[ سعید امیراصلانی - ترانهسرا ]
شاید سالهای 1317 (دوره تأسیس رادیو) به بعد (چیزی نزدیک به سالهای پایانی جنگ جهانی دوم) و حضور متفقین در ایران را بتوان روزهای آغازین تولد موزیک پاپ در ایران دانست. مدرنیته وارداتی و ناگهانیِ ناشی از حضور خارجیها (و کمی هم تأثیر رضاشاه از رایش سوم و تلاش او برای ژرمنیزه کردن پایین تا بالای جامعه)(1) عمومیتر شدن صنعت سینمای ناطق(2) و برگزاری کلوپهای شبانه در لالهزار و رفتوآمد هیأتهای سیاسی اروپایی و آمریکایی به ایران(3) و همچنین پیش از آنها، راهاندازی گروه موزیک نظام توسط ژنرال «لومیر» فرانسوی به جای دستههای مزقونچی که بعدها شعبهای از مدرسه «دارالفنون» تحت عنوان مدرسه موزیک نظام را به خود اختصاص داد(4)، همگی مقدمات پدید آمدن نوعی از موسیقی غیرایرانی را سبب شد که امروز به آن موسیقی پاپ اطلاق میشود.
البته صورتهای اولیه این نوع موسیقی با آنچه که امروز از آن میشنوید، تفاوتهای جدی در ساختار و فرم دارد؛ اما به هر حال در بخش اعظمی از همان آثار اولیه هم عنصر هارمونی و چندصدایی -که پیش از آن و اکنون هم در موسیقی مونوفونیک ایرانی شنیده نمیشود- وجود داشت.
تاریخ کوتاه 80ساله این موسیقی را میشود به سه دوره تقسیم کرد:
دوره اول از سالهای 1320 تا 1350 شامل آهنگسازان و خوانندگانی چون روحالله خالقی، مرتضی محجوبی، مجید وفادار، حبیبالله بدیعی، الهه، پوران، بنان، گلپا، ایرج و دیگران.
دوره دوم از سالهای 1350 تا 1357 شامل آهنگسازانی مثل منفردزاده، واروژان، پرویز مقصدی، پرویز اتابکی، محمد اوشال، و دیگران.
دوره سوم از 1358 تا امروز که چند اسمی از آن حذف و بیشمار اسم به آن اضافه شده است!
با این مقدمه و تاریخچه کوتاه به آنجا میرسم که:
در تاریخ این موسیقی، خوانندگان خیلی خوب وجود داشتهاند. خوانندگان بد هم بسیار بودهاند. خوانندگان اهل فکر و اندیشه دیده شدهاند و خوانندگان بسیار پرطرفدار هم به همین صورت. اما تا کنون در تاریخ موسیقی پاپ ایران خوانندهای که به درجه آوازخوان مؤلف رسیده باشد، ندیده بودم.
این موسیقی شاید 80 سال باید عمر میکرد و روزگار پر فراز و نشیبی طی میشد تا بالاخره به پدیدهای استثنایی به نام «محسن چاووشی» برسد؛ پدیدهای که در کمی بیش از 10 سال از سطح یک خواننده مقلد و تازهکار به جایی رسیده که تا سالها گمان نمیکنم هیچ خوانندهای بتواند موقعیت او را در سطح مخاطب و درک و آگاهی مطلق از کاری که میکند، به دست بیاورد.
هیچ کدام از خوانندگان موسیقی موسوم به پاپ ایران، شبیه او نیستند و او هم شبیه هیچ کدامشان نیست
و همین امر از چاووشی یک استثنا ساخته است.
اما چرا؟
چه اِلمانهایی در صدا و اجرا و موسیقی چاووشی وجود دارد که او را از همه خوانندگان تاریخ موسیقی ایران مجزا میکند؟
خوانندهای که با صدایی بدلی از سیاوش قمیشی کارش را آغاز کرد، چه مسیری را پشت سر گذاشته که امروز به این ویرتئوزیته اختصاصی در خوانندگی رسیده است؟
محسن چاووشی چه راهی را انتخاب کرده که توانسته خیل باورنکردنی از طرفداران را در اقشار مختلف اجتماع برای سالها گرد آورد؟
نگاهی اجمالی به انتخاب اشعار متأخر و اجرای آنها توسط او نشان میدهد که این حد از درک مفهومی و پردازشِ عاطفیِ خواندن، در هیچ کدام از خوانندگان موسیقی پاپ دیده نشده است. او ابداً در قید و بند تکنیک و نمایش نیست و این ماجرا بهخصوص برای خوانندهای که طیف اصلی مخاطبین او از اقشار میانه و پایینتر هستند، دو رویکرد کاملاً متناقض را در بر دارد که تنها با جادوی صدای خود توانسته آنها را به هم پیوند دهد!
رویکرد اولیه کارهای چاووشی در مضمون و اجرا ناظر به طیفی از جوانان و نوجوانان بود که شاید بتوان از آنها تحت عنوان طبقات ضعیف اجتماع یاد کرد. شکل آثار اول او هم به نوعی واگویه ناخودآگاه همان طبقه اجتماعی بود و آنها در آثار چاووشی خودشان را پیدا میکردند و این همذاتپنداری وسیع اجتماعی، تبدیل شد به بیگبنگ چاووشی.
اما اکنون محسن چاووشی مضامین و آثاری ارائه میدهد که بیگفتوگو، فاصله زیادی با کارهای قدیمی خودش و سطح طبقه مذکور -و حتی کل موسیقی روشنفکری ایران- دارد؛ اما نهتنها ریزش مخاطب نداشته، بلکه طیفهای دیگری از نخبگان را هم دارد درگیر خود میکند! و این همان نقطهای است که باید مقابل نبوغ او سر خم کرد. و این همان جایی است که معتقدم وجه افتراق محسن چاووشی با تمامی خوانندگان موسیقی پاپ است.
اعتراف میکنم که سالها به صدا و موسیقی او هیچ علاقهای نداشتم.
اعتراف میکنم که سالها از صدا و موسیقیاش گریزان بودم.
اعتراف میکنم که مطمئن بودم او شکست خواهد خورد.
اما باید پذیرفت که محسن چاووشی اکنون در آستانه جایگاهی قرار گرفته که از او اولین و تنها خواننده مؤلف موسیقی را در تاریخ موسیقی پاپ میسازد.
نامهای دیگری البته در این موسیقی میتوانستند به جایگاه یک خواننده مؤلف نزدیک شوند؛ اما در کنار انتخابهای غلط و چرخشهای ناگهانی، یا اجل مجالشان نداد یا اعتیاد!
نگاهی به آلبومهای چاووشی از «یه شاخه نیلوفر» و «ژاکت» و... تا «پاروی بیقایق» و این آخری «امیر بیگزند» نگاه به تلاش شکوهمند خوانندهی بدلخوان و ناکوک است برای تبدیل شدن به سوپراستاری نابغه در لحن و محتوا.
هیچکس مثل چاووشی -همان مقدارِ هرچند محدود- ظرفیتهای صوتی و فرکانسی حنجره خود را در موسیقی پاپ نشناخته و این درک درست از عاطفه صدا در کارهای او به ویژه از آلبوم «من خود آن سیزدهام» بیشتر نمود پیدا میکند.
صدای چاووشی تکامل پیدا نکرد بلکه دچار استحاله شد. اجرایی که او اکنون ارائه میدهد، مجموعه غریبی از فرکانسهایی است که تا کنون در آوازخوانهای ایرانی شنیده نشده است.
شاید سالهای اول کارش، رنگ و لهجه صدای او برای بسیاری از شنوندگان حرفهای موسیقی ناخوشایند و غیرآشنا میآمد. اما سالها کار و مداومت و سختکوشی و کنارهگیری از غوغای رسانه و حاشیههایش در کنار ارائه آثار متفاوت و همچنین حضور حسابشده در آثار سینمایی و سریالها، جامعه موسیقی و دیگرانی که مخاطبش نبودند را مجبور کرد به صدایش عادت شنیداری پیدا کنند.
او در ادامه این مسیر، اصلیترین مشکلش را با قشر متخصص موسیقی برطرف کرد. او در گام اول، موسیقی سینتیسایزری و ابتدایی کارهای اولش را به موسیقی جدی و باکیفیت ارتقا داده و سپس در قسمت متن و محتوا هم با چرخشی هنرمندانه از ترانههای زنجموره [ضجهمویه] و یکسره سیاه و تلخ به شعرهایی فاخر و درخور -که در لحظاتی برخی واژهها و انتخابهایش شگفتزدهام کرده است- نشان داد که نسبت بین صدا و اجرای خود را با موسیقی و شعر پیدا کرده است. اتفاق سادهای که برخی از آوازخوانها حتی بعد از 50 سال خوانندگی آن را نیافتهاند.
نکته بسیار جالب دیگری که در مورد چاووشی باید یادآور شد، این است که تقریباً هیچ خوانندهای در تاریخ موسیقی پاپ ایران -و شاید حتی جهان- با این حجم باورنکردنی از طرفداران سینهچاک، نتوانسته به اندازه او در مقابل جاذبه شهرت ایستادگی کند.
چاووشی ابداً نمیخواند که مشهور باشد. او حتی نمیخواند که شنیده شود. خواندن برای او فراتر از یک مونولوگ شخصی نیست. در حقیقت، چاووشی زندگی درونی خود را زیست موسیقایی میکند. کاری که مارلون براندو روی صحنه میکرد.
من اکنون میتوانم علت اینهمه بیتفاوتی او را به منتقدانش درک کنم. چرا که منتقدان او همواره ابعاد تخصصی و فنی صدا و آثارش را نقد کردهاند. حال آنکه موسیقی او اساساً برای خودش چیزی بیشتر از یک اتاق و شاید یک هدفون که صدای شکستن استخوانهایش را در آن میشنید، نبوده است؛ مثل آدم ساده و متوسطی که جلوی آینه میایستد و از حقیقت خودش فرار نمیکند؛ مثل شاعری که در تنهایی خانه راه میرود و سرودههایش را برای خودش میخواند. چاووشی نمیخواند، او صدای خودش را خلق میکند. او «شاعر صداها» است.
همه میدانیم که سالهای سال است اگر بخواهد کنسرتی برگزار کند، هیچ کدام از سالنها و مجموعههای برگزارکننده ایران، ظرفیت مناسب را برای خیل عظیم طرفداران او ندارند و واقعاً کار برای نهادهای انتظامی و امنیتی سخت خواهد بود. اما او مقابل وسوسه اینهمه پول و ثروت و شهوت صحنه ایستاده است.
کدام خواننده در تاریخ این مقدار برای دیده نشدن، برای شهره نشدن و حتی برای شنیده نشدن تلاش کرده است؟
برای دوری او از صحنه و بازار دلایل زیادی مطرح میکنند که اتفاقاً من همانها را موهبت ذاتی-الهی او میدانم. همانها هستند که او را به چنین جایگاه دستنیافتنی رساندهاند.
شاید اگر حتی یکی از این علل و عوامل نبودند، او امروز «محسن چاووشی» نبود.
همین پکیج عجیب و غریب از سونوریته و انزواطلبی و خویشتنداری، در کنار درک و اشراف به ماهیت ذاتی صدایش، از او در موسیقی ایران یک استثنا ساخته است.
موسیقی چاووشی را نباید شنید. باید در آن غوطهور شد.
او اکنون شعر را فقط نمیخواند، بلکه زندگی میکند.
من به عنوان کسی که در 3 عرصه موسیقی نواحی (فولکولوریک)، موسیقی ردیفی و موسیقی پاپ، دستی (هرچند کوتاه) بر آتش داشتهام، نمونههایی از چاووشی را دیدهام و به شما اطمینان میدهم، افسانه چاووشی به این زودیها تکرار نخواهد شد؛ به شرط آنکه با همین شهود و مکاشفه راه را قدم بردارد.
نورعلیخان برومند با دو دانگ صدای پر از خسخس، شامیرزا مرادی، حاجقربان سلیمانی، خلیفه میرزا آغهغوثی و... این دست خنیاگرانی که موسیقی را زیستهاند، کسانیاند که موسیقی بر آنها محاط بوده است و او انگار از تبار آنها است.
محسن چاووشی حقیقت این شعر مولانا است:
«آب کم جو تشنگی آور به دست
تا بجوشد آبت از بالا و پست»
مآخذ:
(1) تاجالملوک همسر رضاشاه که با دخترانش به دیدار هیتلر رفته بود، بعد از وصف آن دیدار، روزگار ایران را اینگونه توصیف میکند: «یک عده جوانان تهرانی هم به سبک جوانان هیتلری سر خود را میتراشیدند و در خیابانها به هم سلام هیتلری میدادند.»
(2) فیلم «دختر لر» ساخته اردشیر ایرانی در سال 1312 ابتدا در بمبئی (محل ساخت فیلم) و سپس در تهران به نمایش در آمد. (تاریخ سینمای ایران. جمال امید)
(3) فصلنامه مطالعات تاریخی (موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی)
(4) سرگذشت موسیقی (روحالله خالقی)
منبع:
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 خرداد 1395 - 17:58
دیدگاهها
درود به نویسنده بابت متن عالی و بی نظیرشون....به راستی که چاووشی هرگز نمونه و تکراری نخواهد داشت و امید که همینگونه پیشتر و پیشتر برود
خب الان میتونید احترام بگذارید...به شاعر صداها
چاوشی یک اسطوره هست. ولی هنوز عده ای هستند که نمی خوان باور کنند
بعضی ها حتی نمیخوان به خودشون جرات بدن که تعصب رو بزارن کنار و گوش بدن به کارهاش. سنتی دوست ها رو عرض میکنم
به به
یادداشت خیلی زیبایی بود .
واقعا محسن چاوشی فراتر از موسیقی ایران کار میکنه
کسی که حتی اکثر بزرگان موسیقی اونور اب یا به اصطلاح لس انجلسی هم لب به تحسین گشودنش تا بزرگترین موزیسین ها و خوانندگان داخل کشور هم همینطور
به امید موفقیت و پیشرفت های بیشتر برای چاوشی عزیز
واقعا لذت بردم از خوندنش
دقیقا همین جوره که گفتین
چه فایده !
به نظرسنجی آخر سال که میرسه دوستان کارشناس یاد رفقای عزیزشون می افتن و در مواردی برخی مجبورن چون ممکنه منافعشون به خطر بیفته !
البته حرف من این نیست که همه ی کارشناسان باید به آلبوم چاوشی رای بدن اما...........
از من خود آن سیزدهم تا امیر بی گزند فکر میکنم حداقل یک بار باید آلبومش در بخش کارشناسی انتخاب میشد !
موسیقی چاووشی را نباید شنید. باید در آن غوطهور شد.
تمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــام
نمونههایی از چاووشی را دیدهام و به شما اطمینان میدهم، افسانه چاووشی به این زودیها تکرار نخواهد شد؛ به شرط آنکه با همین شهود و مکاشفه راه را قدم بردارد.
----
همه خوندن دیگه؟افسانه چاوشی
حالا یه سریا بیان با حرفایی مث پرکردن سالن و تعداد لایکای اینستاگرام بگن فلانی تک ستاره موسیقی ایرانه...
چاوشی چه خوشتون بیاد چه نیاد خواننده یک این مملکته اگرم که یه سری دوستان باز میخوان بیان به صدای کامپیوتری و شعرای فوق العاده صفا گیر بدن و با اینجور حرفا چاوشی رو تخریب کنند پیشنهاد میکنم خودشون کامنت نزارن چون هدف کامنتشون چیزی جز تخریب و حسادت نیست...
و تبریک میگم به چاوشیست های عزیز رکورد دانلود غیر قانونی و فروش قانونی تاریخ یه آلبوم ایرانی توسط امیر بی گزند شکسته شد....واقعا کولاکه امیر محسن
باز هم تحلیلهای صفر یا صدی! از یه طرف کل موزیکهای ابتدایی چاوشی را بی ارزش نشان می دهید و فاقد اعتبار میدونید و از طرفی دیگه چاوشی رو بی نهایت بزرگ می کنید!
چطور تونستید همه اینا رو در یک تحلیل نشان دهید!!! چاوشی حرف منو شما بزرگ یا کوچیک نمیشه!
بسیار عالی
یکی از جامع ترین مقالاتی که درمورد چاوشی و موسیقی ایران میشد نوشت.
ولی انصافا آقای امیراصلانی, تمام تعابیرتون یه طرغ اون "افسانه چاوشی" یه طرف.
عالی بود, دستتون دردنکنه
علاوه بر موسیقی بسیار زیبا محسن چاوشی، من همیشه از شخصیتش هم الگو گرفتم،ایشون یه پکیج کم نقص انسانی هستن که میشه ازشون خیلی چیزا یاد گرفت.
خوشحالم که مخاطبتم محسن جان
بدون حاشیه..خواننده ای که شریف خواند
از همون روزای اول که محسن کفتر چاهی رو خوند به همه گفتم که یه روز شماره یک و دست نیافتنی تو موسیقی ایران میشه.
البته ناگفته نمونه همراه با چاوشی طرفدارای چاوشی هم این مسیر رو باهاش پا به پا طی کردن و هم کمک هنرمندشون بودن هم نشون دادن انتخابشون اشتباه نبود
خیلی زیبا بود تسلط شما بر ادبیات نقد و همچنین موسیقی ایران کاملا قابل لمس بود مقایسه چاوشی با شاهمیرزا مرادی بسیار برایم جالب بود که واقعا موسیقی هر دو موسیقی روح آنان است نه موسیقی جسم
چاوشی به عرفان موسیقایی رسیده
متن بسیار جالبی بود از یک آدم اهل فن!
همین که ایشون اعتراف کرده سالها از چاوشی و صداش و ... بدش میومده الان داره ستودنی ازش تعریف میکنه خودش نشان از قلب بزرگ نویسنده این متنه.
به نظر من محسن چاوشی تا الان به چیزی که باید تو ایران می رسید رسیده، و وقتشه که مثل بهرام رادان، فرزاد فرزین وارد موسیقی بین الملل بشه، حالا یا با آهنگسازی و تنظیم یا با خوندن اشعاری با متن انگلیسی که همه دنیا بتونن درکش کنن.
البته همین حرکت چاوشی یعنی خوندن اشعار مولانا که کل دنیا میشناسنش میتونه شروعی باشه در این راه اما مطمئنا با اینکه در دنیا همه از این موسیقی لذت ببرند نتونن بطور کامل درکش کنن هرچند که حسو دریافت میکنن!
به امید روزی که محسن چاوشی رو تو مارکت جهانی، درخشنده تر از الان ببینیم...
ممنون "امیر بی گزند"
چهار نفر مثل شما این آدم رو گنده کردین که به موسیقی سنتی و شعور مخاطب و کنسرت گذاشتن نوع صدابرداری و غیره... ایراد میگیره
محسسن چاوشی ی عقیدست. ی طرز فکر. یعنی وقتی میگن طرف چاوشیسته. یعنی چی.
سپاس از این متن زیبا...به راستی او از تبار آن بزرگانی است که موسیقی را زیسته اند؛ از تبار بزرگ کردستان حسن زیرک، که اگر اکنون صدایش را بشنوید حیرت می کنید که چه صدایی را بر کالبد نوار درب و داغان آن موقع جاودان ساخته است... اما من معتقدم اینها این ها یک دهم توانایی های محسن چاوشی نیست و از این به بعد کارهایش شنیدن دارد... او دردهایش را می خواند؛ درد عشق، درد زمانه، درد مردم و هزاران درد جورواجور دیگر... او مارکوپولوی موسیقی ایران است؛ پر از شور و شعور برای کشف سرزمین های موسیقی... براستی از آن هنرمندان است که شاید دیگر تاریخ موسیقی به چشم نخواهید دید...
یادداشتی به حق بود، من بعضی وقتا با اهانگای ایشون یه حسی بهم دست میده که هیچوقت نداشتم، و همیشه صدای چاووشی منو آروم میکنه، گاهی منو از زمین بلند میکنه و گاهی با آهنگی مث شرمساری منو به دل زمین میبره، خواننده کارش تاثیر گذاریه که صدای چاوشی به دور از ریا این کارو انجام میده
در طول همه سال هایی که در انزوا و خفا محسن چاووشی رو گوش می دادم و عشق می کردم و بین سایت ها دنبال یه نقد منصفانه و تعابیر مناسب درباره چاووشی بودم هیچ متنی بهتر از این متن در مدح و ستایش چاووشی وهنرش نخوندم
دست مریزاد به نویسنده
چاووشی صدای درون ماست وقتی درد رو نمی تونیم فریاد بزنیم و برملا کنیم
چه دردی می کشه عاشق فقط پاییز می دونه
خراسون از چه می ناله فقط چنگیز می دونه
زیباترین نقدی که بر چاوشی تا حالا خونده بودم .. درود ..
انصافا اقای چاوشی فراتر از ایران فعالیت میکنه...هنرمند واقعیه
چاوشی اسطوره بی بدیل!
فقط آخرین مصاحبه چاوشی رو بخونید طرز صبحت کردن این بشر رو ببینید و ببینید که چه بینش عمیقی داره!
چاوشی فقط توی موسیقی و هنرش استثنا نیست بلکه تو اخلاق و منشی هم که داره استنثناس!
یک مشت زمین دشمن گر روی به من آرند
از روی تو بیزارم گر روی بگردانم محسن جان!!!
واقعا زیبا بود
عجیب متن به دلم نشست. اونی که تو دلم بودو گفتی
ممنون...لذت بردم ...چاوشی صدای زندگی ست..
محسنِ بي گزند ! چقد لذت برديم از اين يادداشت. محسن الان بهترين خواننده ي ايران بودنو يدك ميكشه
واقعا دست نویسنده درد نکنه
در حین خوندن مو به تنم سیخ شد
همه حرفاش حقیقت محض بود.
ایشالا همیشه محسن خان سلامت باشه تا شاهد ترانه های فوق العادش باشیم
افتخار می کنم که از سال 83 طرفدار آقای چاوشی بودم و کارهاش رو تا الان دنبال کردم...به لطف آثار ایشان به مطالعه و خواندن اشعار قدیمی و فاخر رو آوردم و این رو مدیون آقای چاوشی هستم
واقعا عالي بود حرف دل خيلي از ماهارو گفت
چاوشي اسطورس
شما گفتید :
"اعتراف میکنم که سالها به صدا و موسیقی او هیچ علاقهای نداشتم"
والان 180 درجه نظرتون عوض شده
فکر نمی کنید دچار افراط و تفریط شدید؟
افسانه چاووشی به این زودیها تکرار نخواهد شد؟
حاجقربان سلیمانی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حتما محسن چاووشی در سطح خودش و سبکش نفاط قوتی داره
اما اینکه اونو در سطح حاج قربان سلیمانی بالا ببریم ، عقلانی نیست
من از زبان خیلی از صاحب نظران موسیقی شنیدم بعضی از آهنگاهای چاووشی از نظر موسیقایی دکلمه است نه آهنگ
جنس صدا و موسیقی چاوشی فضای عرفانی متناسب با اشعار عرفانی مولانا را ایجاد نمی کند
مثلا آهنگ برقص آ از محسن چاوشی را با آهنگ برقص آ با صدای هژیر مهرافروز مقایسه کنید تا متوجه تفاوت فضای عرفانی در این دوآهنگ بشوید
یا نحوه اجرای اشعار عرفانی همین حاج قربان را با آهنگ های محسن چاووشی مقایسه کنید
و این یک نقص است که فضاو ریتم آهنگ متناسب با کلام آن نباشد
من نمیگم موسیقی چاووشی خوب نیست در سبک خودش خوب است یعنی پاپ
و نقطه قوتش استفاده از اشعار کلاسیک است و این خیلی خوب است تا با این وسلیه مخاطبین عام موسیقی با اشعار کلاسیک آشنا بشن در همین حد نه اینکه چاووشی رو در ردیف افرادی مثل حاج قربان قرار بدیم
======================
هر کسی نقدی داره محترمانه و با دلیل بگه
یه سری جملات واقعا جالب بود :
((تا کنون در تاریخ موسیقی پاپ ایران خوانندهای که به درجه آوازخوان مؤلف رسیده باشد، ندیده بودم.))
((این موسیقی شاید 80 سال باید عمر میکرد و روزگار پر فراز و نشیبی طی میشد تا بالاخره به پدیدهای استثنایی به نام «محسن چاووشی» برسد))
((این حد از درک مفهومی و پردازشِ عاطفیِ خواندن، در هیچ کدام از خوانندگان موسیقی پاپ دیده نشده است.))
((عتراف میکنم که سالها از صدا و موسیقیاش گریزان بودم
اعتراف میکنم که مطمئن بودم او شکست خواهد خورد
اما باید پذیرفت که محسن چاووشی اکنون در آستانه جایگاهی قرار گرفته که از او اولین و تنها خواننده مؤلف موسیقی را در تاریخ موسیقی پاپ میسازد.))
((نکته بسیار جالب دیگری که در مورد چاووشی باید یادآور شد، این است که تقریباً هیچ خوانندهای در تاریخ موسیقی پاپ ایران -و شاید حتی جهان- با این حجم باورنکردنی از طرفداران سینهچاک، نتوانسته به اندازه او در مقابل جاذبه شهرت ایستادگی کند))
((گر بخواهد کنسرتی برگزار کند، هیچ کدام از سالنها و مجموعههای برگزارکننده ایران، ظرفیت مناسب را برای خیل عظیم طرفداران او ندارند و واقعاً کار برای نهادهای انتظامی و امنیتی سخت خواهد بود. اما او مقابل وسوسه اینهمه پول و ثروت و شهوت صحنه ایستاده است.))
یادمِ محسن قبل انتشار پارو گفت : تازه داره شروع میشه و بعد از انتشار اون همه تمجید بعد از حتی چند ماه از پارو شد
و حالا بعد امیر بی گزند این روند با شدت بیشتری ادامه داره !
به قل نویسنده متن بالا محــــسن چاوشــــــی یک خواننده مولف بینظیر و استثناست !
قابل توجه دوستان کم سن و سالی که قبلا سر مسائل خنده دار با ما بحث میکردن و البته ارشادشون کردیم!
"" ... چاووشی نمیخواند، او صدای خودش را خلق میکند. او «شاعر صداها» است.""
""... تقریباً هیچ خوانندهای در تاریخ موسیقی پاپ ایران -و شاید حتی جهان- با این حجم باورنکردنی از طرفداران سینهچاک، نتوانسته به اندازه او در مقابل جاذبه شهرت ایستادگی کند""
""... کدام خواننده در تاریخ این مقدار برای دیده نشدن، برای شهره نشدن و حتی برای شنیده نشدن تلاش کرده است؟""
""... در حقیقت، چاووشی زندگی درونی خود را زیست موسیقایی میکند. کاری که مارلون براندو روی صحنه میکرد""
""موسیقی چاووشی را نباید شنید. باید در آن غوطهور شد....
او اکنون شعر را فقط نمیخواند، بلکه زندگی میکند.""
""محسن چاووشی حقیقت این شعر مولانا است:
«آب کم جو تشنگی آور به دست
تا بجوشد آبت از بالا و پست»""
و به شما اطمینان میدهم، افسانه چاووشی به این زودیها تکرار نخواهد شد
وقتی سعید خان امیر ارصلانی با اون همه سابقه و سختگیری خاص خودش تو موسیقی پاپ به این شکل لب به تحسین محسن چاووشی باز میکنه باید دید محسن چه کار بزرگی توی موسیقی ایران کرده..باید دید که چقدر برای کارش ارزش قائله..واقعا تبریک میگم به محسن چاووشی و تشکر که برای مخاطبش ارزش قائله
عجیبه که میخوان از یک خواننده متوسط یک اسطوره بسازن. آلبوم امیر بی گزند آلبوم ضعیفی بود و ایتطور که شما از محسن چاوشی تعریف می کنید منتقدای خارجی از باب دیلن و پل مک کارتنی تعریف نمیکنن!
این آلبوم و آلبوم سیزده محسن ، بزرگترین لطف به نسل جوون بود که حداقل کاری که کرد این بود که اگر یه روز کسی از من سوال کنه به عنوان ایرانی شعری از مولانا یا شهریار یا وحشی بافقی یا سعدی یا ... بلدی؟؟ بتونم چند بیت از حفظ باشم.
اینو میگن یه نقد منصفانه .
واقعا که محسن چاوشی در ایران خودش رو از بقیه خواننده ها جدا کرده و در حال حاضر بهترین و با سواد ترین هست.
خیلی ها فقط ادعا میکنند . اما محسن بدون هیچ ادعایی همیشه شماره یک بوده .
به راستی که واقعا خاص هستی محسن خان چاوشی
منی که زیاد موسیقی پاپ گوش نمی کنم وی از اولین آهنگی که ازت گوش
کردم (خودکشی ممنوع) طرفدارت هستم و کارات رو همیشه دنبال می کنم .
آرزوی موفقیت بیشتر می کنم برات.......
گلوم پاره کردم اما این مردم بهم گفتن که دیوونست عاشق نیست (پاروی بی قایق)
واقعا طرفدار یه همچین عجوبه ای بودن هم خودش افتخاریست.
از القاب فراریست اما او خاص است خاص
در کل مطلب خوبی بود و با اینکه نویسنده در اوایل مطلب یکی به نعل میزد و یکی به میخ ولی رفته رفته تا انتهای مطلب به خوبی توانست حق مطلب رو در باره ی محسن عزیز ادا کنه !!
محسن چاوشی شخصیست که به راحتی میتوان وی رو هنرمند خطاب کرد و از این دسته خوانندگان نیست که فقط لقب هنرمند رو یدک میکشن و روز به روز هم در حال درجا زدن و نزول هستن!!
محسن استثنایی ترین هنرمندیست که کشورمون به خودش دیده!!
محاله کسی بدون غرض البوم امیر بیگزند رو گوش کنه و لب به تحسین محسن باز نکنه!!
چاوشی بی نظیره
آخ آخ این جمله از متن چقدر زیباست:
این موسیقی شاید 80سال باید عمرمیکرد و روزگار پر فراز و نشیبی طی میشد تا بالاخره به پدیده ای استثنایی به نام محسن چاوشی برسد.
سلام
خطاب من با نویسنده مطلبه.اولا اون چیزی که شما تو مطلبتون نوشتید چیزی جز افراط نبود.چاوشی یه خواننده باهوشه قبول یه موزیسین قهاره قبول که اگه غیر از این بود به این جایگاه نمیرسید.ولی من به شما پیشنهاد میکنم صدا و کلام پاوشی رو از روی آهنگ وردارید چیزه عجیب غریبی تو تنظیما میبینید؟ریتم جدید و نویی تو آهنگها میشنوید؟برادر من چاوشی اگه مردم اون و از خواننده هایی دیگه متمایزمیکنن فقط و فقط بخاطره جنس صداش و کلامشه ن چیزه دیگه ایی.شما میگید 80سال موسیقی جلو اومده تا برسه به چاوشی؟اگه اینطوره بیگ بنگ داریوش و کجای این موسیقی بزاریم؟بیگ بنگ فرهاد و کجا قایمش کنیم؟چاوشی بزرگ قبول باهوشترین خوانندس قبول ولی تو نسل خودش از شما بعیده این حرفا.بنده به شخصه همه جا گفتم بی رقیبترین خواننده این مملکته ولی تو زمانه ی خودش ن تاریخ موسیقی حرفمو کاملتر بکنم چاوشی یکی از خواننده هاییه ک نامش در این موسیقی جاودانه خواهد ماند.همین ترک چنگیز از لحاظ موسیقی و بعضی تحریرها هنوزم تو حس و حال آهنگهای قمیشیه.از شما این قلم و انتظار نداشتم
محسن چاوشی آقای خاص موسیقی ایران !
بجز دو خط اخر، دررابطه با حرفهاتون نظری ندارم چون دانش موسیقیایی ندارم.
درابطه با دو خط آخر، واقعا نمیدونم چطور به این نتیجه گیری رسیدید! از حرفهاتون مطمئنید؟! از لحاظ موسیقیایی چنگیز خیلی شبیه به پاروی بی قایق هست! پاروی بی قایق چیش دقیقا شبیه بعضی اهنگای قمیشیه؟ دررابطه با تحریر هم،حریرها گاها اختصاصی میشن! خیلی از خواننده ها در کارهاشون تحریرهای مشترکی استفاده میکنن. محسن چاوشی هم این قطعه رو بنا به نظر شما طوری خونده که ممکنه قسمت هاییش شبیه بعضی تحریرهای سیاوش قمیشی باشه. بنظرم این مسئله هیچ ایرادی به این اهنگ وارد نمیکنه!
"هیچ کدام از خوانندگان موسیقی موسوم به پاپ ایران، شبیه او نیستند و او هم شبیه هیچ کدامشان نیست"
اينجا نويسنده چشم بسته غيب گفته. خخخخخخخخ
محسن چاووشي خوب هست ولي نه در اين حد كه ازش بت ساختن.
محسن چاوشی هست دیگر همه را ب خودش جذب میکنه
واقعا دم نویسنده گرم.منتظر متن های دیگه هم هستیم.
چاوشی به مرور الان دیگه فاصلش از بقیه خواننده ها فوق العاده زیاد شده، واقعا خیلی خیلی بعید به نظر میرسه خواننده دیگه ای به این زودی پیدا بشه که بتونه نزدیک محبوبیت و تعداد مخاطب و طرفدارای استاد بشه.
این تیکش عالی بود باید بارها و بارها و بارها برای عده ای که توی نفهمی موسیقیایی به سر میبرن تکرار بشه:
"همه میدانیم که سالهای سال است اگر بخواهد کنسرتی برگزار کند، هیچ کدام از سالنها و مجموعههای برگزارکننده ایران، ظرفیت مناسب را برای خیل عظیم طرفداران او ندارند و واقعاً کار برای نهادهای انتظامی و امنیتی سخت خواهد بود. اما او مقابل وسوسه اینهمه پول و ثروت و شهوت صحنه ایستاده است."
به نظر من موسیقی چاووشی کسل اور ملودی های به شدت تکراری و خسته کننده اشعار نامفهوم غیر قابل ارتباط چاووشی فقظ قبل از مجاز شدن خوب بود اصلا اهنگاش قابل گوش دادن نیستند
البوم جدید چاوشی خیلی بهم ریخت منو
خیلی قطعات تکان دهنده ای داخلش هست
مخصوصا اهنگ شاه مقصود که همه اتفاقات کودکیمو مثل یه فیلم بلند از جلوی چشمم گذروند
جنگ زده رو که شنیدم یه عالمه هوای اهوازو کرد.......
پریشان...تریاق...متصل...چنگیز....شرمساری
واقعا که شاهکاری محسن چاوشی
ممنون از این متن. دلم خیلی میخواست در مورد محسن چاوشی و البوم جدیدش حرفای جدید بشنوم
با تمام احترامی که برای محسن چاووشی قائل هستم این متن رو چیزی بیشتر از یه تبلیغات برای فروش آلبوم جدیدش ندیدم ...
ما عمریه داریم فریاد میزنیم چاوشی بهترینه تو ایران ولی بعضی ها نمیخوان قبول کنن . شما تنظیم ها رو شعر هارو لحن ها رو ببین چقدر فوق العادست . برای مثال اهنگ افسار پکیج کاملی از همه این چیزای که گفتمه
چند نکته از نظر خودم در مورد چاوشی و این متن :
1طرفدار چاوشی نیستم اما برام خیلی قابل احترامه چون برای خوندن ایدئولوژی داره و صرفا جهت خوانندگی نمی خونه
2 سبک خوندنشون و صداسازیش رو اصلا نمی پسندم و بهترین کارهاش ازجمله افسار قهوه قجری امیر بی گزند چنگیز و... رو بیشتر از هفت هشت بار نمیتونم گوش بدم و در نهایت احترام نوع وکال اذیتم میکنه.
3.این متن هم، با کلیتش موافقم اما بعضی عبارت ها مثل افسانه چاوشی به نظرم خیلی اغراق آمیز و تبلیغاتی شده، به هر حال تو همین نسل خواننده مولف کم نداریم، خواجه امیری، یراحی و امثالهم که بعضی کارهاشون انصافا از چاوشی بهتره
4 آلبوم امیر بی گزند از نظر فنی البته در محدوده ای که من می فهمم خیلی خوبه اما در کل آلبوم دلنشین نیست، یعنی بعضی ترانه ها یه جوریه که اصلا برای ذهن قابل فضا سازی نیست و آدم نمیتونه ارتباط برقرار کنه. حتی دو سه تا از دوستانم که طرفدار پر و پا قرص ایشون هستن هم همین نظر رو دارند
در آخر هم به طرفدارانشان تبریک میگم امیدوارم همیشه شاهد موفقیت ایشون باشند
چاووشي خوبه ولي نه در اين حد كه انقد اغراق بشه و ازش بت درست كنين
امير بي گزند رو من پسنديدم ولي همين البوم هم كامل كامل نيست ، 4,5 تا ترك تو اين آلبوم با بقيه ترك ها از لحاظ كيفي خيلي متفاوته و كلا ملودي ها در حد تنظيم فوق العاده اين البوم نيستن و رو به تكرار رفتن
به نظر من چاووشي بيشتر نون متفاوت بودنش رو ميخوره چه تو صدا و لحن و چه جديدا ! در اشعار
با ارزوي موفقيت براي محسن عزيز
نقد بسیار بسیار عالی و بی نقص بود!
محسن چاوشی اسطوره پاپ ایران است ولی بعضی ها هنوزم که هنوزِ نمیخوان قبول کنن!
با سلام
یکی از تعاریف ما از شخصیت ها - برای حجم بخشی و ترسیم آن در مولفه زمان - این است که بگوییم فرد " ایکس " شبیه فرد " ایگرگ " است و یا اینکه با " ایگرگ " فاصله چندانی ندارد یا از اون بهتر است ...
چاووشی فردیست که به جرات میتوان گفت : او در فضای ریتمیک " احساس " ، بی بدیل است و حتی نمیتوان گفت فلانی مانند ایشان خوب میخواند .
چرا که فضای کار ایشان ، فعلا با زمان فعل ، فاصله بسیاری دارد و میتوان ماهیت هر قطعه را در سالیان دگر تشریح کرد ...
من این ترسیم را از آلبوم حریص و مابقی در خاطر دارم ...
من همیشه در توصیف و مختصات نگاری ایشان برای ترسیم به بندی اشاره میکنم :
هر خواننده ؛ حجم بخشیده شده از نوعی " درک احساس " است که میتواند عمیق یا سطحی باشد
ایشان ( آقای چاوشی ) به احساس حجم بخشیده اند ...
بنابراین نقدهایی که صورت میگیرد ؛ صرفا با مصالح فکری شخصییست
و به عبارتی باید همان داستان فیل و اتاق تاریک و چند نفر برای تشریح را بازخوانی کرد ...
با تشکر
واقعا با شعراش زندگی میکنه . محسن بی نظیره با او صدای جادوییش.
من که خیلی دوسش دارم و با صداش و آهنگاش زندگی میکنم
کلا هر بار موسیقی ما یا هر جا حرف چاوشی هست طرفداراش الکی شلوغ میکنن باشه
شما دلتون ب همین چیزا خوش باشه.اصلا هر چی نظر سنجیه چاوشی اول هر چی کری بین هوادارای خواننده هاس شما بردین.دلتون ب این چیزا خوش باشه.
ولی توروخدا چاوشی رو با کسی مقایسه نکنین در حد خودش خوب وبس از هیچ کسی ام بهتر نیست ک اسمشواوردین یا از قبل گفتین.ضمنا ب هیچ وجهم بهترین خواننده ایران نیست.حتی جز ۳ تای اولم شاید نباشه.دلتون ب همون چیزا خوش باشه ک گفتم
من نمیدونم چرا مردم ایران نمیخوان قبول کنن شاخصه ی یک خواننده ی خوب فقط صدایی که بتونه باهاش چهچه یزنه نیست ... خیلی از خواننده هامون میتونن چهچه بزنن ولی چرا چاوشی همیشه در صدر پرفروشترین هاست؟
ی چاوشیست تعریف و تمجید از محسن خوشحالش میکنه اونم با خوندن تعبیر زیبایی مثل "شاعر صداها" ولی معلومه ک جناب امیر اصلانی ی چاوشیست نیست ی چاوشیست اهل افراط نیست میدونه که هنوز جا برای کار و تلاش و تجربه هست و هنوز تا اوج راه زیادی مونده ی چاوشیست مثل محسن میدونه که اگه راکد بمونه مرداب میشه ی چاوشیست ی شبه عاشق نشده ی چاوشیست همراه با محسن از زیر زمین به آسمون قد کشیده ی چاوشیست کارهای اول محسن واسش مثل ی جواهر میمونه که شاید خوب تراش نخورده بود ولی نوری که در درونش بوده رو همون موقع هم دیده و الان از تلالو جواهری که تجربه تراشش داده و تاریکی هاش رو نورانی کرده ب خودش و انتخابش میباله
اولا من بگم که خودم عاشق کارهای چاوشی بودم و الان هم کارهای ایشون رو دوست دارم ولی کمتر بدلایل زیر:
1) قبول دارم که مجسن جان سعی میکنه تفاوت در اهنگاش ایجاد کنه اما باز هم تکرارهای زیادی از ایشون می بینیم مثلا همین اهنگ معروف شهرزاد در جاهایی شباهت زیادی به اهنگ های سنتوری داره
2) عدم اجرای کنسرت از خواننده محبوبت تو رو از ایشون جدا میکنه، دقیقا مثل من،چند سال انتظار؟
3) نباید سیاه و سفید ببینیم، همه خاکستری هستیم هم من دوستدار چاوشی و منتقد دلسور و هم شما دوست عزیز که محترمانه نظر من رو نقد میکنی
4) محسن عزیز جایگاه مطلوبی بین خانم ها ندارن، تعداد نظرات دوستان در همه مطالب موید این مطلب هست، یعنی خانم ها نمی تونن با طرز خوندن ایشون ارتباط برقرار کنند
5) من از وقتی جناب آقای حسین صفا ترانه سرای ایشان شدند از آهنگ هاشون خسته شدم و احساس بسیار بدی داشتم و دارم، نمی گم خوب نداشته اما نسبت به قبل خیلی بدتر شده، امیر ارجینی خیلی خیلی بهتر بود البته این نظر من هستش، حتی این آلبوم جدید که من دوست داشتن به نظرم ضعیف ترین ترک هاش شعرهای اقای حسین صفاهست.
در انتها دوست دارم که از نظرات محترمانه دوستان استفاده کنم،متشکرم
محسن کارهاش فوق العادست
چراکه قرار نیس همش موسیقی اون چیزی باشه که ما بتونیم فقط باهاش خودمونو تکون بدیم ! گاهی وقتا نیازه که موسیقی دلـی باشه و مفهومی .. جوری که خواننده حسی یا جملاتی رو به ما منتقل کنه ، چه بسا که این شکل هنرها قدرت درک ما از اشعار موسیقی بالاتر میره و محسن چاووشی هم از این قاعده مسثتنا نیست.
واقعا همین طوره چاووشی از سایرین فاصله خیلی زیادی گرفته بدلیل کلامش و تنظیم های متفاوت بنظرم باید تو ورزشگاه ازادی کنسرت بذاره همان طوری که به شعور مخاطباش اشاره کردین باید به این علاقه و درک احترام بذاره و کنسرت اجرا کنه....
بهترین نقد = تعداد فروش و دانلود البوم
.
وقتی رکورد میشکنه یعنی بهترین بوده .
تو این چند سال ثابت شده که اگر کسی که در موسیقی و ترنه سررشته داره بیاد آلبوم رو نقد کنه
طرفدارهای عزیز محسن چاووشی میکشنش به فحش و میگن تو چی میدونی از ترانه و موسیقی و تنظیم
حالا یکی اومده که مثلااااا آلبوم رو نقد کرده
که اگر شما که میگی من اصلا سال ها آهنگ ها و صدای محسن چاووشی رو گوش نمیدادم
حالا صبح از خواب پا شدید دیدید چاووشی چقد خواننده قدرتمندیو بهش ایمان آوردید؟؟؟
یعنی اون زمان که محسن چاووشی آهنگ هایی مثل سنتوری و رفیق من و سنگ صبور میخوند گوش نمیدادی و حال نمیکردی
حالا با آهنگی مثل دل من و شاه مقصود طرفدار چاووشی شدی و فهمیدی چقدر خوبه؟؟
اصلا شما کی هستی؟من که تو گوگل چیزی جز سعید اصلانی خواننده شد و تکذیب پدر سعید اصلانی به تجاوز چیزی دیگه ای از این آقا پیدا نکردم
حالا طرفدارای چاووشی میان از ایشون تقدیر هم میکنن برای نقد خوب
از سایت موسیقی ما تقاضا دارم حداقل نقد کسایی رو انتشار کنه که حداقل دو نفر بشناسشون و سواد موسیقیایی داشته باشن نه .....
ياد مطالب ارزنده استاد مهدوي درباره محسن چاوشي افتادم كه جوندار و معتقدانه ازشخصيت و آلبوم هاش دفاع ميكرد . چرا ديگه خبري از ايشون نيست ؟! باور كنيد چاوشي خاصه خاصه ولي چرا سراج و اصفهاني راجبش خوب نگفتن تو تلوزيون و فضاي مجازي ؟!
گفتم فقط دوستدارین کم نیارین بدون اینکه خودتونم اعتقاد داشته باشین.من تو نظر قبلیم گفتم در حد خودش خوب و بس اما اون دوستمون سجاد چاوشی و خیلی از دوستان ایشونو لقب استاد بهش میده.اگه قرار ب همه بگین استاد پس ب مثلا شجریان چی بگیم.ضمنا با چاوشی مشکل ندارم مشکل با شماست ک ایشونو انقد الکی میبرین بالا.
البته اینکه تو آین دهسال کیفیت پلاگین های تغییر و اصلاح کوک هم خیلی بهتر شده هم در این «استحاله» خیلی موثر است!
با این موضوع که چاوشی در اول کار بدل بود مخالفم.او از همان اول فرق داشت
آقا حسن با کمال احترام برات ولی این حرف ها دیگه برای مردم قدیمی شده لطفا مزخرف نگو به خواننده ای که به قول خودش صد جان شیرین داده ام تا این بلا بخریده ام این حرف ها دیگه قدیمی شده
این نوشتار در حقیقت تعریضی به آقای چاووشی است و نه تعریف از ایشون.انسان این عادتو داره که بیشتر اوقات از هر واقعیتی، اون چیزی رو که دوست داره برداشت میکنه.
در این نوشتار بیان شده که موفقیت چاووشی مرهون به کار گیری تاکتیک مناسب(در جذب مخاطب) بوده و اصلا ربطی به تکنیک هنری نداشته و در واقع نویسنده حتی در حین نوشتن این مقاله هنوز ازشوک کنار گذاشتن یکی مثل علیرضا قربانی و جایگزین شدن اون با یکی مثل چاووشی و اثر بخش بودن این کار در جذب مخاطب بیشتر برای سریال شهرزاد!! در نیومده.
و این چنین نتیجه گرفته که موفقیت چاووشی فقط بخاطر علاقه و اشتیاقیه که به هنر داره و همین باعث میشه به رغم نداشتن قابلیت های صوتی لازم، بتونه به این تعداد طرفدار دست پیدا کنه
هر چند اگر پنجاه میلیون نفر به یک چیز احمقانه اعتقاد داشته باشند ، آن چیز همچنان احمقانه است .
وجود طرفدار زیاد و فروش بالا شاید دلیل بر موفقیت باشد اما قطعا و الزاما دلیل بر درستی و حقیقت نیست .
حقیقتا من خصومتی با بعضی از این قبیل خواننده ها ندارم و منکر وجود هم نیستم ، بله مارکت موسیقی ما و گوش موسیقیایی ما به این گونه موسیقی واکنش مثبت نشان داده و این یعنی فاجعه ، شاید من اشتباه کنم ولی این نوع موسیقی به دلیل عدم وجود هارمونی های قوی و نت های صحیح خلاق تاکید میکنم نتهای صحیح نه گام وعدم وجود صداقت موسیقیایی(مقصود وجود نرم افزار های بسیار قوی) قابل پذیرش نمیباشد .به جرات میتوان درک کرد و پذیرفت که بسیاری از خواننده های مارکت ما حتی دوره کلاسی سلفژ پایه و روی نت خواندن (نه گام ) را نگذرانده اند.
به امید ریشه کن شدن تعصبات بی اساس و بی پایه...
واقعا آلبوم بی نظیری بود
آهنگ شاه مقصود اصلا نمیشه راجع بهش صحبت کرد
محسن فقط یگانه
واقعا از این متن زیبا و منطقی لذت بردم وقتی به جملات این متن فکر میکنم واقعا درکشون میکنم چون چاوشی رو کاملا درک کردم .موسیقیشو تنوع و خلاقیتشو حس اجرای شعرشو فضای آهنگاشو متفاوت بودن آهنگارو. خود شخصیت چاوشیو خیلی دوست دارم انسان فهمیده ایه که مغرور نمیشه ایناهم از عوامل موفقیتشه .به نظرم چاوشی عاشق کارشه.
چاووشی احتیاجی به تبلیغ ندارد . باید فضای روحی روانی کشور ما بجایی برسد که از خود خواهی ها و حسادتها پرهیز کند . اینکه محسن دوست ندارد کنسرت بگذارد و اینکه دوست دارد چه شعری بخواند حق اوست . آلبوم متفاوت من ان نفر سیزدهم ثابت کرده که چه مسیری را در اینده دنبال خواهد کرد و اتفاقا البوم امیر بی گزند در ادامه ی همان است که مردم اینقدر حمایت کردند . مردم شعر کلاسیک را در جان و روح خود میفهمند والبته به اشعار نو هم بی توجه نیستند . در سریال شهرزاد دیدیم که شعر کجایی به کجا رسید و مردم چه حس همدلی خوبی پیدا کردند با سریال بواسطه شعر و خوانندگی چاووشی . ای کاش جناب دکتر مهدوی از هواداران سر سخت محسن چاوشی قلمی بزنند تا فضای نامناسب این روزها که بر علیه کارهای چاوشی راه افتاده فروکش کند چون ایشان از جنس سنت هستند و مدرنیست و مدرنیته را هم خوب میفهمند و میتواننذ پاسخ برخی هنرمندانی را که از فضای رسانه ملی بهره برداری میکنند و محتاج این رسانه بوده و هستند را بدهند.
همیشه کسی که مورد انتقاد قرار میگیره یا بهش حسادت میشه یا سر زبونا میوفته....نشانگر موفقیت اون شخصه
گذر زمان جایگاه افراد را تعیین می کند نه هیاهوها ....ی فعلی. یادش بخیر مهدی سهیلی! مجموعه های شعرش پرفروش بود و می گفت شهرت من به اندازه سعدی شیرازی است چرا که تیراژ کتابهای من با سعدی برابری می کند!! کمتر از یک دهه بعد هیچ اثری از مهدی سیلی نماند! اما سعدی همچنان سعدی است. و به قول مولانای عزیز: "لفظ ها" و "نام ها" چون "دامها"ست.
گذر زمان جایگاه افراد را تعیین می کند نه هیاهوها ....ی فعلی. یادش بخیر مهدی سهیلی! مجموعه های شعرش پرفروش بود و می گفت شهرت من به اندازه سعدی شیرازی است چرا که تیراژ کتابهای من با سعدی برابری می کند!! کمتر از یک دهه بعد هیچ اثری از مهدی سیلی نماند! اما سعدی همچنان سعدی است. و به قول مولانای عزیز: "لفظ ها" و "نام ها" چون "دامها"ست.
چاوشی خواننده خوبیه.ولی متن خیلی بی انصافانه ومتعصبانه هست.همه ی بهترین های ایرانوزیرسوال برده.پس اقای خواجه امیری چی هست این وسط.ایشون که خیلی سابقه درخشانتری دارن نسبت به چاوشی.اقای چاووشی اخیراخیلی مشهورشده.بعضی ازالقاب این نوشته خیلی مضحک وبی انصافانه هست وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
سلطان بمان
نمنمه چاوشی تازه مشهور شده تا اونجا که من یادمه محسن ما با سنتوریش خیلی وقته شناخته شدس امثال محمد علیزاده سامان جلیلی ک اخیرا مشهور شدن
من محسن چاووشي خيلي دوست دارم و حتي خيلي قبولش دارم ولي به نظرم نويسنده مطلب خيلي زياده روي كردن در بزرگ نشان دادن هنر و جايگاه ايشان ، متون اينچنيني معمولا نه تنها شخص مورد تمجيد و بالا نمي بره بلكه در ذهن من خواننده شائبه سفارشي بودن مقاله رو بوجود مي ياره ، به نظرم خود اقاي چاووشي هم اين مقاله رو بخونه اعتراف بكنه كه : من اين همه نيستم
حسن عزیز داستان این طرفداران مثل داستان گالیله هست و مردمانی که باور نمی کردند زمین به دور خورشید میچرخه و اینقدر تعصب دارند که ساده ترین دلیلها را هم نمی بینند. همین فایل صوتی مصاحبه با چاوشی گواهی هست بر صداسازی ایشون. چون رنگ صدای خواندنش با رنگ صدای خوانندگیش خیلی فرق میکنه. که البته جدیدن به دلیل اینکه مطلب مشخص میشه مصاحبه هم نمی کنند.
درجواب به حسن خان.شما اگرچاوشی روقبول نداری نداشته باش عزیزمن.بروهمین ویدیوی اجرای زندشوکه۱۲تیرتواینستاگرام پخش کردروببین بعدنظربده که صدای کی افکته؟؟؟
درجواب به حسن خان.شما اگرچاوشی روقبول نداری نداشته باش عزیزمن.بروهمین ویدیوی اجرای زندشوکه۱۲تیرتواینستاگرام پخش کردروببین بعدنظربده که صدای کی افکته؟؟؟
والا من مدتها با کارهای ارزشمندی از چاووشی لب به تحسین گشوده ام اما به تدریج و به ویژه در این آلبوم آخر وی بنام امیر بی گزند بر خلاف نظر نویسنده ی ارجمند مطلب فوق هم زوال و افت بار موسیقایی وی را شاهد بودم و هم کلام حوصله سر بر تحت عنوان فاخر. برای من که با سعدی و حافظ انس و الفت دارم فهم اشعار دشوار نیست اما راه چاووشی در این بهره گیری افراطی از کلام کلاسیک به موازات نزول کیفیت موسیقایی اش راهی رو به ترکستان شده است. من نتوانستم شنیدن این آلبوم را تاب بیاورم از بس تکرار مکررات و فضل فروشانه و بی محتوا بود. من چاووشی را دوست دارم اما متعصب نیستم. برای مثال بشنوید آهنگ وی بر شعر کوتاه حسین پناهی را با نام این بود زندگی؟! هم موسیقی و هم شعر در اوج است.چاووشی سابقه ی خوبی دارد که در حال خراب شدن است.
چاووشی یا هرکسی، حتما از این برج بلند بت سازی، ضرر سقوط را تجربه خواهد کرد. موفق باشید...
اسم نرم افزاری که افکت میده رو صداش چیه منم دانلود کنم
افزودن یک دیدگاه جدید