

در مصاحبه با سرپرست و مسئول اجرایی این گروه عنوان شد
آثار جدید گروه سرود رايةالزهرا (س) به زودی منتشر میشود
موسیقی ما - گروه سرود نوجوانان رايةالزهرا (س) تاکنون آثار قابل توجهی را در ژانرها و موضوعات گوناگون منتشر کرده است که از مهمترین آنها میتوان به انتشار نماهنگ تقدیر شده مقام معظم رهبری «ستاره آسمانم» بهمناسبت میلاد امام حسین (ع)، نماهنگ «انتخاب من»، نماهنگ «قنوت عاشقانه» تقدیم شده به روح پرفتوح شهیدان حاج قاسم سلیمانی و حاج محسن فخری زاده، نماهنگ «امتحانی مانده است» برای سردار شهید حاج قاسیم سلیمانی اشاره کرد.
محمدرضا قلیزاده سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) و علیرضا همتیار مسئول اجرایی در گفتگو با «موسیقی ما» درباره همکاری با مجموعه آلبوم «تا قله» و تجربه اجرای اثری با محوریت نوجوانان و امید به آینده صحبت کردند.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) درباره فعالیت گروه سرود رايةالزهرا (س) گفت: ما طی یکسال فعالیت گروه توانستهایم آثار قابل قبولی همچون انتخاب من، ستاره آسمانم و قنوت عاشقانه را اجرا و منتشر کنیم.
علیرضا همت یار مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه بیان کرد: «نوجوانان انقلابی شهر تهران» شعار گروه ماست و ما در یکسال اخیر در ژانرها و موضوعات گوناگونی کارهای قوی را انتخاب و تولید کردهایم و توانستهایم تاثیر بسزایی بر روی مخاطبانمان داشته باشیم در همین راستا می توانم به نماهنگ «امتحانی مانده است» اشاره کنم که توانست رتبه بالایی در بحث سرود برای شهید حاج قاسم سلیمانی کسب کند.
محمدرضا قلیزاده «تا قله» را اهداف دست یافتنی برای نوجوانان خواند و افزود: نوجوانان اگر به این قلهها برسند میتوانند آینده روشنی را برای کشور به ارمغان بیاورند. در اثری که ما تولید کردیم به این موضوع نیز اشاره شده است که بچهها با یکدیگر و حرکت جمعی میتوانند از مشکلات عبور کنند و به قله مورد هدف برسند.
علیرضا همتیار با بیان اینکه در آلبوم «تا قله» سعی شده نتیجه حرکت گروهی نوجوانان با یکدیگر را به مخاطب نشان دهد، گفت: در اشعار این آلبوم میتوان بیانیه گام دوم انقلاب را مشاهده کرد و ما تاثیر آن را بعد از انتشار آلبوم در نوجوانان خواهیم دید. احساس خودباوری، عزت دانش آموزی و کرامت نوجوانانی که حرفی برای گفتن دارند، قطعا میتواند تاثیر بسزایی بر روی جامعه دولتمردان و اشخاص بگذارد.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) همکاری با دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما را نقطه قوتی برای گروه خواند و اظهار کرد: با تولید آلبوم تا قله و مخاطب قرار گرفتن نوجوانان؛ حرکت جدیدی در این مجموعه به راه افتاد. حرکتی که تاکنون کمتر صورت گرفته بود به همین خاطر تا قله نقطه قوتیست که در این سالها نبوده است و صدا و سیما با تولید چنین آلبومی کمک میکند تا نوجوانان بیشتر دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند و نیازهایشان مطرح شود. همچنین میتواند بستری برای پخش مناسب باشد چون تولیدات این مرکز از طریق شبکههای گوناگون سیما پخش، شنیده و کار همگانی میشود و در سراسر کشور نوجوانان با آن انس خواهند گرفت. در مجموع اتفاق خوبیست که میتواند به بیشتر دیده شدن مخاطب نوجوان کمک کند تا نوجوانان احساس کنند که مورد توجه قرار گرفتهاند.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه توضیح داد: با توجه به اینکه مخاطب اصلی این آلبوم نوجوانان هستند، احساس شور و آیندهسازی فردای انقلاب توسط نوجوانان، کاملا در آن مشهود است و این اثر میتواند تاثیر بسزایی در آینده و انتخاب شغلی نوجوانان بگذارد و آنها را مطلع کند که آینده انقلاب در دست آنها خواهد بود و باید از حالا به فکر انتخاب رشته تحصیلی و همبستگی و کمک به یکدیگر باشند که دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما حرکت جدی در این عرصه را ایجاد کرد. از صدا و سیما میتوان بهعنوان یکی از رسانههای قوی یاد کرد و از همین رو گروههایی که در این آلبوم حضور داشتند تاثیر بسزاتری خواهند داشت و نوجوانانی که در این آلبوم حضور داشتند احساس خودباوری و عزت بیشتری نزد خودشان، خانواده، جامعه و محیط اطرافشان خواهند داشت. آلبوم «تا قله» میتواند نقطه شروع خوبی برای تولیدات سرودی باشد و امیدواریم این حرکت ادامهدار و جریانساز باشد.
علیرضا همتیار با اشاره به تفاوت نوجوانان با یکدیگر و نسلهای قبل، بیانکرد: حتی با قاطعیت میتوان گفت نوجوانانی که در مراکز فرهنگی از جمله سرودها، کانون ها و مساجد هستند قابل مقایسه نیستند با نوجوانانی که مخصوصا در ایام کرونا خانهنشین و گوشهگیر شدند چراکه این نوجوانان توانستهاند در مشارکتهای اجتماعی و تعاملات با افراد دیگر نسبت به هم سن و سالهایشان خیلی بهتر عمل کنند.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) ضمن بیان اینکه نوجوانان مستعد و تراز اولی در این گروه فعالیت دارند، گفت: نوجوانان در گروه سرود ما فقط به بحث سرود محدود نمیشوند و در بسیاری از مواقع به یکدیگر کمک میکنند و مسائلی را یاد میدهند. بر همین اساس شاهد تفاوت نوجوانان این نسل با نسلهای قبل هستیم چراکه نوجوان امروز سوالات زیادی را در ذهن خود دارد و اعضای گروه سرود ما جواب بسیاری از سوالات ذهنیشان نسبت به مسائل مذهبی و دنیوی را در میان اشعار کارهای اجرایی در استودیو پیدا میکنند. به تعبیری می توان گفت این نوجوانان، فهیمتر و با استعدادتر خواهند شد چراکه استعدادشان را در بحثهای مشارکتی و تشکلهای فرهنگی کشف میکنند. به همین دلیل به خانوادهها پیشنهاد میکنم تا نوجوانانشان را در مراکز فرهنگی ثبتنام کنند چون از دوران نوجوانی بهعنوان دوران بحران یاد میشود و اگر نوجوانان مدیریت درست نشوند و مربی خوبی آنها را هدایت و راهنمایی نکند متاسفانه ممکن است به انحراف کشیده شوند.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه با تاکید بر صحبتهای همت یار اظهار کرد: اگر ما برای نوجوانان قدم برداریم و کارهایی را در راستای پیشرفت آنها انجام دهیم قطعا اثر بیشتر و نتیجه بهتری را در پی خواهد داشت. به طور مثال یکی از خصلتهای گروه ما این است که اعضای گروه نباید معدل پایه تحصیلیشان کمتر از نمره نوزده باشد و همین امر موجب نقطه قوتی در بین اعضای گروه شده چراکه میدانند اگر معدلشان کمتر از حد نصاب شود از گروه حذف خواهند شد.
متاسفانه به نیازهای نوجوان امروز آنطور که باید و شاید پرداخته نمیشود درصورتی که باید به نوجوانان اهمیت و مسئولیت داد و برای آنها مسیری را تعریف کرد همانند اعضای گروه سرود ما که مشاهده میکنید در یکسال اخیر که وارد گروه شدهاند چقدر مسئولیت برعهده گرفتند و با نوجوانان هم سن و سال خودشان در خارج از گروه تفاوت دارند و اگر کاری به آنها سپرده شود به بهترین شکل ممکن انجام خواهند داد. در واقع ما در یکسال اخیر شاهد بودیم که نوجوانان گروه از فضای کسلی و تنبلی که بین برخی نوجوانان دیده میشود توانستند خارج شوند و منجر شد تا استعدادهای نهفتهشان شکوفا شود.
محمدرضا قلیزاده با بیان اینکه در نوجوانان امروز امید به فردا دیده نمیشود، بیان کرد: متاسفانه نوجوانان امروز با امیدواری درباره آینده صحبت نمیکنند اما این مسئله در میان اعضای گروه سرود ما متفاوت است چراکه نوجوانان گروه ما کارهایی را که به آن علاقهمند هستند را انجام میدهند و مسئولیتهایی را برعهده گرفتهاند و نتیجه کار جمعی و گروهی را دیدهاند. به طور مثال برای تولید اثری، نوجوانان گروه تصمیم گرفتند بهصورت جمعی تمرین و ضبط کنند که خروجی بسیار خوبی را به همراه داشت. در واقع کارهای این چنینی میتواند امید به آینده را در نوجوانان تقویت کند و اگر نوجوانان شاهد نتیجه کارهایشان در مدت زمان کوتاهی باشند، انگیزه در آنها ایجاد میشود و میتوانند نسبت به اهدافی که برای آیندهشان ترسیم کرده اند، امیدوار شوند.
علیرضا همت یار با اشاره به اینکه متاسفانه نوجوانان امروز در خانوادههایشان تنها هستند؛ تمرین کار گروهی را لازم خواند و گفت: این نوجوانان زمانیکه وارد فضای گروهی همچون سرود میشوند میتوانند یکدیگر را پیدا کنند و با سلیقههای مختلف آشنا شوند و مسائل و کمبودهای جامعه را میبینند و میآموزند که باید در زندگیشان تلاش کنند تا به نقطه مورد هدفشان برسند. ما در گروه سعی میکنیم تا برای آنها ترسیم کنیم که بدون تلاش، قطعا از هم سن و سالهایشان عقب خواهند ماند. ما با ذکر مثالهای موردی و استفاده از تاریخ و شخصیتهای بزرگ تاریخی سعی داریم الگوهای موفق را به نوجوانان معرفی کنیم چراکه نوجوانان، قلهسازان فردا هستند و آینده ایران اسلامی را خواهند ساخت. اگر امروز این نوجوانان که امانت هستند را نتوانیم به کمک خانوادههایشان به درستی تربیت کنیم قطعا در آینده دچار مشکلاتی خواهیم شد.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه با تاکید به آموزش مهارتهای دیگر به نوجوانان در این گروه سرود، افزود: اعضای گروه صرفا به بحث صداسازی، سلفژ و تمرینات گروهی نمیپردازند بلکه مهارتهای رسانهای را یاد خواهند گرفتند و در موارد درسی یکدیگر را پوشش میدهند که همین امر منجر به رضایت خانواده و نوجوانان گروه میشود. به نظر من گروههای سرود باید افق بلندی را در کار خود ببینند و صرفا به جنبه سرود نپردازند. درست است که باید بهصورت تخصصی به این عرصه نگاه کنند اما باید در عین حال آینده نوجوان را نیز در نظر بگیرند و از نوجوانان بهعنوان ابزار استفاده نکنند چون ما در مواقعی شاهد بودیم که متاسفانه در برخی گروهها زمانیکه نوجوان در یک سن مشخص، صدای بمی پیدا میکند به راحتی از گروه کنار گذاشته میشود درصورتی که این نوجوانان میتوانند مهارتهای دیگری را بیاموزند و در قالبهای دیگری همکاریشان را ادامه دهند و مثمر ثمر واقع شوند و بتوانند با تلاش بیشتری در گروه حضور داشته باشند.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) درباره همکاری مشترک گروههای سرود در قالب آلبوم «تا قله» بیان کرد: همکاری مشترک گروهها در یک آلبوم بسیار مهم است چراکه کمک میکند تا گروهها با یکدیگر آشنا شوند تا در جهت یک کار مشترک تلاش کنند. همچنین میتوانند نقاط ضعف و قوت یکدیگر را ببینند و از ایدههای هم نیز بهره ببرند تا اتفاق بهتری را رقم بزنند. ما در این آلبوم اثری را به طور مشترک گروه سرود میثاق تهران اجرا کردیم که تجربه جدید و متفاوتی را به همراه داشت. تولید آثار مشترک باعث میشود نقاط ضعف از بین برود و بتوانیم از نقاط مثبت هم استفاده کنیم که همین امر موجب میشود تا کار خروجی خوبی داشته باشد. درواقع همکاری گروهها سبب شناسایی ضعفها و برطرفی آنها خواهد شد.
علیرضا همت یار در تکمیل صحبتهای قلی زاده، گفت: قطعا دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما اهداف ویژهای را با پیادهسازی چنین طرحی در نظر داشته است. ما در وهله اول اینگونه نگاه کنیم که گروههای سرود برای تولید یک آلبوم گرد هم آمدهاند که برای نخستینبار نوجوانان هدف آن قرار گرفتهاند که همین امر موجب ایجاد همبستگی بین گروهها و اتحاد بیشتر میشود و میتوان گفت؛ گروهها برای یک هدف مشترک همصدا شدهاند. اگر بحث رقابتی نیز وجود داشته باشد، رقابت سالم است چراکه تمامی گروهها برادران و خواهران ما هستند و ما توانستیم از کمک یکدیگر بهرهمند شویم. به نظر من این اتفاق باید بیشتر رقم بخورد تا گروههای گوناگون در سطح کشوری با هم آشنا شوند. البته صدا و سیما در تولید این آلبوم خیلی هوشمندانه عمل کرده است و گروههای مختلفی را از سراسر کشور گردهم آورده و به یک شهر و استان خاص محدود نشده و یکی از نقاط قوت این آلبوم ارائه کارهای سطح بالا توسط گروههای استانی است و نشان میدهد احساس خودباوری در اعضای این گروهها وجود دارد. در واقع سازمان صدا و سیما با توجه به امکانات کمی که در بحث استانها وجود دارد و هزینههای بالای تولید سرود؛ توانسته از این گروهها حمایت کند و امیدوارم آلبوم «تا قله» بتواند اتفاقات خوبی را برای مخاطب نوجوان و آحاد جامعه رقم بزند تا تمامی گروههای سرود با یک هدف مشترک و صدای واحد بتوانند کارشان را انجام دهند.
محمدرضا قلی زاده که معتقد است هنوز به سرود کم توجهی میشود ، توضیح داد: متاسفانه سرود از روزهای اوج خود فاصله گرفته چراکه به سرود فقط در موضوعات مذهبی و آئینی و در مدارس فقط برای اجرا در مناسبتها پرداخته میشود. اگرآثاری با موضوعات اجتماعی در حوزه سرود تولید شود میتواند اثرگذاری بهتر و بیشتری داشته باشد. ما این موضوع را در ایام کرونا تجربه کردیم و متوجه شدیم سرود میتواند در موضوعات جدید نیز نقشآفرینی خوبی بهخصوص در تجلیل از کادر درمان (پویش سپاس) داشته باشد. چراکه شاهد استقبال کادر درمان و مردم از اجرای گروههای سرود در بیمارستانها بودیم و مشاهد کردیم که گروههای سرود نیز احساس خوبی از این اتفاق داشتند. به شخصه معتقدم که آثار جدید میتواند به دیده شدن سرود کمک شایانی کند تا سرود به جایگاه اصلی خودش بازگردد.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) نیز با تاکید بر اینکه سرود هنوز جایگاه خود را به دست نیاورده است، گفت: ما همیشه باید در حال تلاش باشیم و نباید خودمان را در رتبه نخست ببینیم. سرود جای کار دارد و سازمانها و مراکز باید پای کار بیایند تا اتحادی شکل بگیرد و در این زمینه جلسات متعددی را برگزار کنند. به واقع به مقوله سرود کم لطفی شده است و مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان در سال 97 نیز به این نکته اشاره کردند که باید کاری بسازیم تا نوجوانان از مدرسه تا منزل و حتی در فضای کلاس آن را زمزمه کنند. متاسفانه بیشتر کارهای تولیدی در ژانر سرود به کارهای مذهبی اختصاص دارد و شاید ما با خلای در تولید کارهای اجتماعی، ورزشی، سیاسی و موضوعات مختلف مواجه هستیم. متاسفانه به موضوعاتی که مردم در جامعه با آن دست و پنجه نرم میکنند و جزئی از مسائل روزمره زندگی به حساب میآید؛ پرداخته نشده است و میتوانیم در این مباحث ورود کنیم تا مردم بیشتری از سرود استقبال کنند. البته اجرای خیابانی گروههای سرود در ایام کرونا، باعث نزدیکی گروههای سرود با مردم شد چراکه به طور معمول اجرای گروههای سرود در یک همایش یا سالن خاص بود اما در این روزها به دلیل برگزاری اجراهای خیابانی؛ ارتباط اعضای گروه سرود با مردم بیشتر شده است و شاهد بودهایم که مردم با سلایق و چهرههای مختلف به تماشای اجراهای گروههای سرود میایستادند و فیلمبرداری میکردند درواقع جمعیت زیادی جمع میشدند چون سرود صدای مردم است.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) مشکلات اصلی گروههای سرود را نبود تولیدات کافی خواند و بیان کرد: ما در تمامی زمینهها تولیدات نداریم و گروهها این خلا را در خودشان احساس میکنند که نمیتوانند در تمامی حوزهها تولید و اجرا داشته باشند اگر بتوانیم در موضوعات جدید نیز تولیدات به روزی داشته باشیم میتوانیم این خلاها را برطرف کنیم.
علیرضا همت یار با اشاره به 350 مناسبت ملی و مذهبی در طول سال، گفت: در بسیاری از مواقع در بحث سرود به این موضوعات اشاره نمیشود و سرود به یک حوزه مشخص که بیشتر فرهنگی-مذهبیست معطوف میشود در صورتی که سرود بهعنوان یک رسانه قوی توانسته به کمک مردم بیاید و نیازهایشان را پاسخ بدهد. ما شاهد بودیم که مردم با چند دقیقه اجرای گروههای سرود در مناسبتهای گوناگون اشک ریختند و در شادیها، خوشحال شدند. همچنین در بحث تقدیر از کادر درمان در پویش سپاس شاهد بودیم که اجرای گروه سرود توانست لبخند رضایتی را بعد از ماهها روی لب این عزیزان بیاورد و شاید برای چند دقیقه خستگی را از تن آنها درآورد. ما باید در حوزههای گوناگون این کارها را انجام دهیم البته سازمان صدا و سیما تاکنون حمایت خوبی از گروههای سرود داشته است اما میطلبد ارگانها و سازمانهای دیگر نیز به میدان بیایند تا بتوانیم در آینده شاهد تولیدات بهتری باشیم.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در پایان افزود: با آلبوم «تا قله» حرکت جدیدی در بحث سرود کشور به راه افتاد و شاید بسیاری از سازمانها و ارگانها را به فکر فرو برد که میشود چنین کاری انجام داد و آلبومی مختص به نوجوانان نیز تولید کرد. از تمامی عوامل به خاطر ماهها تلاش برای به ثمر رسیدن این آلبوم تشکر میکنم.
محمدرضا قلیزاده سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) و علیرضا همتیار مسئول اجرایی در گفتگو با «موسیقی ما» درباره همکاری با مجموعه آلبوم «تا قله» و تجربه اجرای اثری با محوریت نوجوانان و امید به آینده صحبت کردند.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) درباره فعالیت گروه سرود رايةالزهرا (س) گفت: ما طی یکسال فعالیت گروه توانستهایم آثار قابل قبولی همچون انتخاب من، ستاره آسمانم و قنوت عاشقانه را اجرا و منتشر کنیم.
علیرضا همت یار مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه بیان کرد: «نوجوانان انقلابی شهر تهران» شعار گروه ماست و ما در یکسال اخیر در ژانرها و موضوعات گوناگونی کارهای قوی را انتخاب و تولید کردهایم و توانستهایم تاثیر بسزایی بر روی مخاطبانمان داشته باشیم در همین راستا می توانم به نماهنگ «امتحانی مانده است» اشاره کنم که توانست رتبه بالایی در بحث سرود برای شهید حاج قاسم سلیمانی کسب کند.
محمدرضا قلیزاده «تا قله» را اهداف دست یافتنی برای نوجوانان خواند و افزود: نوجوانان اگر به این قلهها برسند میتوانند آینده روشنی را برای کشور به ارمغان بیاورند. در اثری که ما تولید کردیم به این موضوع نیز اشاره شده است که بچهها با یکدیگر و حرکت جمعی میتوانند از مشکلات عبور کنند و به قله مورد هدف برسند.
علیرضا همتیار با بیان اینکه در آلبوم «تا قله» سعی شده نتیجه حرکت گروهی نوجوانان با یکدیگر را به مخاطب نشان دهد، گفت: در اشعار این آلبوم میتوان بیانیه گام دوم انقلاب را مشاهده کرد و ما تاثیر آن را بعد از انتشار آلبوم در نوجوانان خواهیم دید. احساس خودباوری، عزت دانش آموزی و کرامت نوجوانانی که حرفی برای گفتن دارند، قطعا میتواند تاثیر بسزایی بر روی جامعه دولتمردان و اشخاص بگذارد.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) همکاری با دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما را نقطه قوتی برای گروه خواند و اظهار کرد: با تولید آلبوم تا قله و مخاطب قرار گرفتن نوجوانان؛ حرکت جدیدی در این مجموعه به راه افتاد. حرکتی که تاکنون کمتر صورت گرفته بود به همین خاطر تا قله نقطه قوتیست که در این سالها نبوده است و صدا و سیما با تولید چنین آلبومی کمک میکند تا نوجوانان بیشتر دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند و نیازهایشان مطرح شود. همچنین میتواند بستری برای پخش مناسب باشد چون تولیدات این مرکز از طریق شبکههای گوناگون سیما پخش، شنیده و کار همگانی میشود و در سراسر کشور نوجوانان با آن انس خواهند گرفت. در مجموع اتفاق خوبیست که میتواند به بیشتر دیده شدن مخاطب نوجوان کمک کند تا نوجوانان احساس کنند که مورد توجه قرار گرفتهاند.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه توضیح داد: با توجه به اینکه مخاطب اصلی این آلبوم نوجوانان هستند، احساس شور و آیندهسازی فردای انقلاب توسط نوجوانان، کاملا در آن مشهود است و این اثر میتواند تاثیر بسزایی در آینده و انتخاب شغلی نوجوانان بگذارد و آنها را مطلع کند که آینده انقلاب در دست آنها خواهد بود و باید از حالا به فکر انتخاب رشته تحصیلی و همبستگی و کمک به یکدیگر باشند که دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما حرکت جدی در این عرصه را ایجاد کرد. از صدا و سیما میتوان بهعنوان یکی از رسانههای قوی یاد کرد و از همین رو گروههایی که در این آلبوم حضور داشتند تاثیر بسزاتری خواهند داشت و نوجوانانی که در این آلبوم حضور داشتند احساس خودباوری و عزت بیشتری نزد خودشان، خانواده، جامعه و محیط اطرافشان خواهند داشت. آلبوم «تا قله» میتواند نقطه شروع خوبی برای تولیدات سرودی باشد و امیدواریم این حرکت ادامهدار و جریانساز باشد.
علیرضا همتیار با اشاره به تفاوت نوجوانان با یکدیگر و نسلهای قبل، بیانکرد: حتی با قاطعیت میتوان گفت نوجوانانی که در مراکز فرهنگی از جمله سرودها، کانون ها و مساجد هستند قابل مقایسه نیستند با نوجوانانی که مخصوصا در ایام کرونا خانهنشین و گوشهگیر شدند چراکه این نوجوانان توانستهاند در مشارکتهای اجتماعی و تعاملات با افراد دیگر نسبت به هم سن و سالهایشان خیلی بهتر عمل کنند.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) ضمن بیان اینکه نوجوانان مستعد و تراز اولی در این گروه فعالیت دارند، گفت: نوجوانان در گروه سرود ما فقط به بحث سرود محدود نمیشوند و در بسیاری از مواقع به یکدیگر کمک میکنند و مسائلی را یاد میدهند. بر همین اساس شاهد تفاوت نوجوانان این نسل با نسلهای قبل هستیم چراکه نوجوان امروز سوالات زیادی را در ذهن خود دارد و اعضای گروه سرود ما جواب بسیاری از سوالات ذهنیشان نسبت به مسائل مذهبی و دنیوی را در میان اشعار کارهای اجرایی در استودیو پیدا میکنند. به تعبیری می توان گفت این نوجوانان، فهیمتر و با استعدادتر خواهند شد چراکه استعدادشان را در بحثهای مشارکتی و تشکلهای فرهنگی کشف میکنند. به همین دلیل به خانوادهها پیشنهاد میکنم تا نوجوانانشان را در مراکز فرهنگی ثبتنام کنند چون از دوران نوجوانی بهعنوان دوران بحران یاد میشود و اگر نوجوانان مدیریت درست نشوند و مربی خوبی آنها را هدایت و راهنمایی نکند متاسفانه ممکن است به انحراف کشیده شوند.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه با تاکید بر صحبتهای همت یار اظهار کرد: اگر ما برای نوجوانان قدم برداریم و کارهایی را در راستای پیشرفت آنها انجام دهیم قطعا اثر بیشتر و نتیجه بهتری را در پی خواهد داشت. به طور مثال یکی از خصلتهای گروه ما این است که اعضای گروه نباید معدل پایه تحصیلیشان کمتر از نمره نوزده باشد و همین امر موجب نقطه قوتی در بین اعضای گروه شده چراکه میدانند اگر معدلشان کمتر از حد نصاب شود از گروه حذف خواهند شد.
متاسفانه به نیازهای نوجوان امروز آنطور که باید و شاید پرداخته نمیشود درصورتی که باید به نوجوانان اهمیت و مسئولیت داد و برای آنها مسیری را تعریف کرد همانند اعضای گروه سرود ما که مشاهده میکنید در یکسال اخیر که وارد گروه شدهاند چقدر مسئولیت برعهده گرفتند و با نوجوانان هم سن و سال خودشان در خارج از گروه تفاوت دارند و اگر کاری به آنها سپرده شود به بهترین شکل ممکن انجام خواهند داد. در واقع ما در یکسال اخیر شاهد بودیم که نوجوانان گروه از فضای کسلی و تنبلی که بین برخی نوجوانان دیده میشود توانستند خارج شوند و منجر شد تا استعدادهای نهفتهشان شکوفا شود.
محمدرضا قلیزاده با بیان اینکه در نوجوانان امروز امید به فردا دیده نمیشود، بیان کرد: متاسفانه نوجوانان امروز با امیدواری درباره آینده صحبت نمیکنند اما این مسئله در میان اعضای گروه سرود ما متفاوت است چراکه نوجوانان گروه ما کارهایی را که به آن علاقهمند هستند را انجام میدهند و مسئولیتهایی را برعهده گرفتهاند و نتیجه کار جمعی و گروهی را دیدهاند. به طور مثال برای تولید اثری، نوجوانان گروه تصمیم گرفتند بهصورت جمعی تمرین و ضبط کنند که خروجی بسیار خوبی را به همراه داشت. در واقع کارهای این چنینی میتواند امید به آینده را در نوجوانان تقویت کند و اگر نوجوانان شاهد نتیجه کارهایشان در مدت زمان کوتاهی باشند، انگیزه در آنها ایجاد میشود و میتوانند نسبت به اهدافی که برای آیندهشان ترسیم کرده اند، امیدوار شوند.
علیرضا همت یار با اشاره به اینکه متاسفانه نوجوانان امروز در خانوادههایشان تنها هستند؛ تمرین کار گروهی را لازم خواند و گفت: این نوجوانان زمانیکه وارد فضای گروهی همچون سرود میشوند میتوانند یکدیگر را پیدا کنند و با سلیقههای مختلف آشنا شوند و مسائل و کمبودهای جامعه را میبینند و میآموزند که باید در زندگیشان تلاش کنند تا به نقطه مورد هدفشان برسند. ما در گروه سعی میکنیم تا برای آنها ترسیم کنیم که بدون تلاش، قطعا از هم سن و سالهایشان عقب خواهند ماند. ما با ذکر مثالهای موردی و استفاده از تاریخ و شخصیتهای بزرگ تاریخی سعی داریم الگوهای موفق را به نوجوانان معرفی کنیم چراکه نوجوانان، قلهسازان فردا هستند و آینده ایران اسلامی را خواهند ساخت. اگر امروز این نوجوانان که امانت هستند را نتوانیم به کمک خانوادههایشان به درستی تربیت کنیم قطعا در آینده دچار مشکلاتی خواهیم شد.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در ادامه با تاکید به آموزش مهارتهای دیگر به نوجوانان در این گروه سرود، افزود: اعضای گروه صرفا به بحث صداسازی، سلفژ و تمرینات گروهی نمیپردازند بلکه مهارتهای رسانهای را یاد خواهند گرفتند و در موارد درسی یکدیگر را پوشش میدهند که همین امر منجر به رضایت خانواده و نوجوانان گروه میشود. به نظر من گروههای سرود باید افق بلندی را در کار خود ببینند و صرفا به جنبه سرود نپردازند. درست است که باید بهصورت تخصصی به این عرصه نگاه کنند اما باید در عین حال آینده نوجوان را نیز در نظر بگیرند و از نوجوانان بهعنوان ابزار استفاده نکنند چون ما در مواقعی شاهد بودیم که متاسفانه در برخی گروهها زمانیکه نوجوان در یک سن مشخص، صدای بمی پیدا میکند به راحتی از گروه کنار گذاشته میشود درصورتی که این نوجوانان میتوانند مهارتهای دیگری را بیاموزند و در قالبهای دیگری همکاریشان را ادامه دهند و مثمر ثمر واقع شوند و بتوانند با تلاش بیشتری در گروه حضور داشته باشند.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) درباره همکاری مشترک گروههای سرود در قالب آلبوم «تا قله» بیان کرد: همکاری مشترک گروهها در یک آلبوم بسیار مهم است چراکه کمک میکند تا گروهها با یکدیگر آشنا شوند تا در جهت یک کار مشترک تلاش کنند. همچنین میتوانند نقاط ضعف و قوت یکدیگر را ببینند و از ایدههای هم نیز بهره ببرند تا اتفاق بهتری را رقم بزنند. ما در این آلبوم اثری را به طور مشترک گروه سرود میثاق تهران اجرا کردیم که تجربه جدید و متفاوتی را به همراه داشت. تولید آثار مشترک باعث میشود نقاط ضعف از بین برود و بتوانیم از نقاط مثبت هم استفاده کنیم که همین امر موجب میشود تا کار خروجی خوبی داشته باشد. درواقع همکاری گروهها سبب شناسایی ضعفها و برطرفی آنها خواهد شد.
علیرضا همت یار در تکمیل صحبتهای قلی زاده، گفت: قطعا دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما اهداف ویژهای را با پیادهسازی چنین طرحی در نظر داشته است. ما در وهله اول اینگونه نگاه کنیم که گروههای سرود برای تولید یک آلبوم گرد هم آمدهاند که برای نخستینبار نوجوانان هدف آن قرار گرفتهاند که همین امر موجب ایجاد همبستگی بین گروهها و اتحاد بیشتر میشود و میتوان گفت؛ گروهها برای یک هدف مشترک همصدا شدهاند. اگر بحث رقابتی نیز وجود داشته باشد، رقابت سالم است چراکه تمامی گروهها برادران و خواهران ما هستند و ما توانستیم از کمک یکدیگر بهرهمند شویم. به نظر من این اتفاق باید بیشتر رقم بخورد تا گروههای گوناگون در سطح کشوری با هم آشنا شوند. البته صدا و سیما در تولید این آلبوم خیلی هوشمندانه عمل کرده است و گروههای مختلفی را از سراسر کشور گردهم آورده و به یک شهر و استان خاص محدود نشده و یکی از نقاط قوت این آلبوم ارائه کارهای سطح بالا توسط گروههای استانی است و نشان میدهد احساس خودباوری در اعضای این گروهها وجود دارد. در واقع سازمان صدا و سیما با توجه به امکانات کمی که در بحث استانها وجود دارد و هزینههای بالای تولید سرود؛ توانسته از این گروهها حمایت کند و امیدوارم آلبوم «تا قله» بتواند اتفاقات خوبی را برای مخاطب نوجوان و آحاد جامعه رقم بزند تا تمامی گروههای سرود با یک هدف مشترک و صدای واحد بتوانند کارشان را انجام دهند.
محمدرضا قلی زاده که معتقد است هنوز به سرود کم توجهی میشود ، توضیح داد: متاسفانه سرود از روزهای اوج خود فاصله گرفته چراکه به سرود فقط در موضوعات مذهبی و آئینی و در مدارس فقط برای اجرا در مناسبتها پرداخته میشود. اگرآثاری با موضوعات اجتماعی در حوزه سرود تولید شود میتواند اثرگذاری بهتر و بیشتری داشته باشد. ما این موضوع را در ایام کرونا تجربه کردیم و متوجه شدیم سرود میتواند در موضوعات جدید نیز نقشآفرینی خوبی بهخصوص در تجلیل از کادر درمان (پویش سپاس) داشته باشد. چراکه شاهد استقبال کادر درمان و مردم از اجرای گروههای سرود در بیمارستانها بودیم و مشاهد کردیم که گروههای سرود نیز احساس خوبی از این اتفاق داشتند. به شخصه معتقدم که آثار جدید میتواند به دیده شدن سرود کمک شایانی کند تا سرود به جایگاه اصلی خودش بازگردد.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) نیز با تاکید بر اینکه سرود هنوز جایگاه خود را به دست نیاورده است، گفت: ما همیشه باید در حال تلاش باشیم و نباید خودمان را در رتبه نخست ببینیم. سرود جای کار دارد و سازمانها و مراکز باید پای کار بیایند تا اتحادی شکل بگیرد و در این زمینه جلسات متعددی را برگزار کنند. به واقع به مقوله سرود کم لطفی شده است و مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان در سال 97 نیز به این نکته اشاره کردند که باید کاری بسازیم تا نوجوانان از مدرسه تا منزل و حتی در فضای کلاس آن را زمزمه کنند. متاسفانه بیشتر کارهای تولیدی در ژانر سرود به کارهای مذهبی اختصاص دارد و شاید ما با خلای در تولید کارهای اجتماعی، ورزشی، سیاسی و موضوعات مختلف مواجه هستیم. متاسفانه به موضوعاتی که مردم در جامعه با آن دست و پنجه نرم میکنند و جزئی از مسائل روزمره زندگی به حساب میآید؛ پرداخته نشده است و میتوانیم در این مباحث ورود کنیم تا مردم بیشتری از سرود استقبال کنند. البته اجرای خیابانی گروههای سرود در ایام کرونا، باعث نزدیکی گروههای سرود با مردم شد چراکه به طور معمول اجرای گروههای سرود در یک همایش یا سالن خاص بود اما در این روزها به دلیل برگزاری اجراهای خیابانی؛ ارتباط اعضای گروه سرود با مردم بیشتر شده است و شاهد بودهایم که مردم با سلایق و چهرههای مختلف به تماشای اجراهای گروههای سرود میایستادند و فیلمبرداری میکردند درواقع جمعیت زیادی جمع میشدند چون سرود صدای مردم است.
سرپرست گروه سرود رايةالزهرا (س) مشکلات اصلی گروههای سرود را نبود تولیدات کافی خواند و بیان کرد: ما در تمامی زمینهها تولیدات نداریم و گروهها این خلا را در خودشان احساس میکنند که نمیتوانند در تمامی حوزهها تولید و اجرا داشته باشند اگر بتوانیم در موضوعات جدید نیز تولیدات به روزی داشته باشیم میتوانیم این خلاها را برطرف کنیم.
علیرضا همت یار با اشاره به 350 مناسبت ملی و مذهبی در طول سال، گفت: در بسیاری از مواقع در بحث سرود به این موضوعات اشاره نمیشود و سرود به یک حوزه مشخص که بیشتر فرهنگی-مذهبیست معطوف میشود در صورتی که سرود بهعنوان یک رسانه قوی توانسته به کمک مردم بیاید و نیازهایشان را پاسخ بدهد. ما شاهد بودیم که مردم با چند دقیقه اجرای گروههای سرود در مناسبتهای گوناگون اشک ریختند و در شادیها، خوشحال شدند. همچنین در بحث تقدیر از کادر درمان در پویش سپاس شاهد بودیم که اجرای گروه سرود توانست لبخند رضایتی را بعد از ماهها روی لب این عزیزان بیاورد و شاید برای چند دقیقه خستگی را از تن آنها درآورد. ما باید در حوزههای گوناگون این کارها را انجام دهیم البته سازمان صدا و سیما تاکنون حمایت خوبی از گروههای سرود داشته است اما میطلبد ارگانها و سازمانهای دیگر نیز به میدان بیایند تا بتوانیم در آینده شاهد تولیدات بهتری باشیم.
مسئول اجرایی گروه سرود رايةالزهرا (س) در پایان افزود: با آلبوم «تا قله» حرکت جدیدی در بحث سرود کشور به راه افتاد و شاید بسیاری از سازمانها و ارگانها را به فکر فرو برد که میشود چنین کاری انجام داد و آلبومی مختص به نوجوانان نیز تولید کرد. از تمامی عوامل به خاطر ماهها تلاش برای به ثمر رسیدن این آلبوم تشکر میکنم.
منبع:
سایت «موسیقی ما»





تاریخ انتشار : سه شنبه 17 فروردین 1400 - 10:48
افزودن یک دیدگاه جدید